ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για το κόμμα Κασσιδιάρη - Η στάση των κομμάτων

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για το κόμμα Κασσιδιάρη - Η στάση των κομμάτων
Με εξώδικο στον Πρόεδρο της Βουλής, το καταδικασμένο πρώην ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κάνει λόγο για «αντισυνταγματική τροπολογία Μητσοτάκη» ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στην τροπολογία που βάζει «μπλόκο» στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, θα επιδιώξει σήμερα η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι η καθολική αποδοχή της τροπολογίας, θα στείλει ηχηρό μήνυμα. Την τροπολογία, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, αναμένεται να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Κατά τάσσονται ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Κλειστά κρατά τα χαρτιά του κρατά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τόνισε πως η ρύθμιση δεν πάσχει συνταγματικά, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Μας ενδιαφέρει άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί να μην παριστάνουν τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, δεν είναι το θέμα μας να περιορίζουμε ένα κόμμα για μια ιδεολογία όσο απεχθής κι αν είναι», είπε ο κ. Βορίδης και ζήτησε να ψηφιστεί από τα κόμματα, καθώς «είναι κάτι που συμφωνούμε στρατηγικά».

Για κενά και ασάφειες στην τροπολογία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να υπάρχει ρητή αναφορά στη ναζιστική ιδεολογία και αντιπροτείνοντας την πρόταση Κοντιάδη-Αλιβιζάτου.

«Το ΠΑΣΟΚ (…) λέει ένα ξεκάθαρο όχι στα εγκληματικά στοιχεία και στα ναζιστικά μορφώματα που εισέβαλαν κοινοβουλευτικά στην εγχώρια πολιτική ζωή το 2012», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

«Τόσο με την τροπολογία της ΝΔ, όσο και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις που μπορούν να χωρέσουν την απαράδεκτη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων», επεσήμανε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σαν Mέρα25 δεν θα γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη», είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης.

Με εξώδικο στον Πρόεδρο της Βουλής, το καταδικασμένο πρώην ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κάνει λόγο για «αντισυνταγματική τροπολογία Μητσοτάκη» και ζητά την απόσυρσή της. Με το εξώδικο, ο καταδικασμένος Κασιδιάρης ομολογεί πως είναι ο πραγματικός ηγέτης του μορφώματος, σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ