ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για καλλιτέχνες: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φοβάται ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει

Τσίπρας για καλλιτέχνες: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φοβάται ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει
"Οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού δεν είναι αναλώσιμοι. Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη", καταλήγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο τους ανθρώπους του Πολιτισμού γιατί τους φοβάται, όπως ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει», ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την «πρωτοφανή μεταπολιτευτικά», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου να παραιτηθούν.

«Είναι μία κίνηση υψηλού συμβολισμού για τις δίκαιες και αυτονόητες διεκδικήσεις τους, για τους αγώνες χιλιάδων καλλιτεχνών σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση δεν έκρυψε τις προθέσεις της εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, αντιμετωπίζοντάς τους ως ένα αόρατο κομμάτι της κοινωνίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, υπενθυμίζοντας τον ξυλοδαρμό του σκηνοθέτη Ινδαρέ, το «αίσχος» του σκανδάλου Λιγνάδη, την «αποψίλωση» των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και το «τσιμέντωμα» της Ακρόπολης, ως την υποβάθμιση κι εξίσωση σήμερα των πτυχίων των καλλιτεχνών με απολυτήρια Λυκείου.

«Καλούμε την απερχόμενη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα από το Προεδρικό Διάταγμα τις καλλιτεχνικές ειδικότητες και να αναγνωρίσει τα εργασιακά δικαιώματά τους ως Τ.Ε. Οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού δεν είναι αναλώσιμοι. Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη», καταλήγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάρτηση Τσίπρα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ