ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά κατά της κυβέρνησης για Κασιδιάρη - «Πολικό» το κλίμα με το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά κατά της κυβέρνησης για Κασιδιάρη - «Πολικό» το κλίμα με το ΠΑΣΟΚ
Αποδίδουν την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει την τροπολογία, σε πολιτικά κίνητρα και εκτιμούν πως απομακρύνεται το τελευταίο διάστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καταλήγουν στο συμπέρασμα από τη χθεσινή (Τετάρτη) συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη πως η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά τη συναίνεση επιδίωκε, με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία να υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία.

Κι αυτό μολονότι, όπως σημειώνουν, η αξιωματική αντιπολίτευση δέχτηκε να κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική της πρόταση και να προτείνει τελικώς ως συμβιβαστική λύση την πρόταση των συνταγματολόγων ΑλιβιζάτουΚοντιάδη.

Την ίδια ώρα, κατηγορούν για υποκρισία τη ΝΔ κι επιχείρηση προσπορισμού εκλογικού οφέλους, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση Σαμαρά κρατούσε στο συρτάρι τις δικογραφίες για τη Χρυσή Αυγή μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη, η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα που δεν έστειλε βουλευτή της να καταθέσει στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την οποία βρέθηκε μαζί στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και δεν καταδίκασε ποτέ τη βία που δέχθηκαν τότε οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα πιο «φρέσκα κουλούρια», κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πως άφησε τον Κασιδιάρη ανεξέλεγκτο επί δύο χρόνια να οργανώνει τους οπαδούς του από τη φυλακή ακόμα και με διαδικτυακές εκπομπές, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες η Χρυσή Αυγή πήρε άδεια να κάνει συγκέντρωση στην Αθήνα ως πολιτικό κόμμα.

Παραλλήλως, στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η τροπολογία όπως ψηφίστηκε είναι τρωτή για αντισυνταγματικότητα στα δικαστήρια, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσει δικαστικό κομφούζιο πριν τις εκλογές από την υποβολή ενστάσεων για τη συμμετοχή κομμάτων και της Αριστεράς.

Σχολιάζουν, επίσης, και την υπερψήφιση της τροπολογίας από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενέργεια που την αποδίδουν σε πολιτικά κι όχι νομικά κίνητρα και στο πλαίσιο της απομάκρυνσής του το τελευταίο χρονικό διάστημα από το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και της προσέγγισής του με τη ΝΔ.

Αυτή η ψυχρότητα αποτυπώθηκε και στη χθεσινή πτήση από Αθήνα για Βρυξέλλες στην οποία συνταξίδευσαν ο Αλέξης Τσίπρας κι ο Νίκος Ανδρουλάκης- συμμετέχουν σήμερα στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Κόμματος των Eυρωσοσιαλιστών-, αλλά δεν αντάλλαξαν κουβέντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ