ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: «Ενόχλησαν» οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ - Θα παταχθεί οποιοδήποτε κύκλωμα

Θεοδωρικάκος: «Ενόχλησαν» οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ - Θα παταχθεί οποιοδήποτε κύκλωμα
«Άλλοι πρέπει να απολογηθούν για τις αδυναμίες συνειδητές ή όχι για τη διαχείριση της greek mafia την περίοδο 2015-2019», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για πάταξη οποιουδήποτε κυκλώματος υπάρχει στην ελληνική αστυνομία, δεσμεύθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και τόνισε ότι «πολυετή κατεστημένα» ενοχλήθηκαν από τις αποφασιστικές αλλαγές που έγιναν με τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ.

«Θα παταχθεί οποιοδήποτε κύκλωμα υπάρχει στην ελληνική αστυνομία», «Με μία διαφορά: Θα παταχθεί αυτό που υπάρχει, όχι αυτό που θέλουν να περιγράψουν κάποιοι ότι υπάρχει. Διότι υπάρχει επιλεκτική διαρροή εγγράφων – τα οποία πρέπει να ελεγθεί από τις εσωτερικές υποθέσεις ποιά είναι πραγματικά και ποιά όχι. Γι΄αυτό από την πρώτη στιγμή τα έστειλα στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων για να λάμψει η αλήθεια» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Ρίξανε λάσπη στον ανεμιστήρα ως αντίδραση στις αποφασιστικές αλλαγές που κάναμε στις κρίσεις της ελληνικής αστυνομίας. Ενοχλήθηκαν πολυετή κατεστημένα. Θα πάμε μέχρι τέλους την κάθαρση στην ελληνική αστυνομία», σημείωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε πως «άλλοι πρέπει να απολογηθούν για τις αδυναμίες συνειδητές ή όχι για τη διαχείριση της greek mafia την περίοδο 2015-2019 που οδήγησαν στην απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στις δίκες που έγιναν πρόσφατα, γιατί έκαναν με λάθος τρόπο τη δουλειά τους».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν συνεργάτη ή σύμβουλό του να σχετίζεται με τον υπόκοσμο, απάντησε πως «η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη και ο μόνος αρμόδιος για να αναδείξει η αλήθεια είναι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη στην οποία πειθαρχούμε απολύτως και της οποίας τα πορίσματα και οι εντολές θα γίνουν πράξη σε κάθε περίπτωση».

Για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ ανέφερε:

«Όταν ήλθε ή ώρα των κρίσεων των αξιωματικών της ΕΛΑΣ εκεί που με αποφασιστικότητα προχωρήσαμε στην κάθαρση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες με απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη , αντί να πουν ένα μπράβο που απαλλάξαμε την αστυνομία από πολυετή κατεστημένα, είχαν και το θράσος να επιτεθούν για μία “greek mafia”. Καλά δεν κάνει εντύπωση στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν ότι όλη αυτή ιστορία ξέσπασε πάνω στις κρίσεις της Αστυνομίας;.. Αισχρή κατασυκοφάντηση που προέρχεται από την ένδεια πολιτικού λόγου και από τη “μαύρη τρύπα” που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση στα θέματα ασφαλείας…ξέφραγο αμπέλι η δική τους πολιτική στα σύνορα…»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ