ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μενδώνη - αντιπολίτευσης στη Βουλή για τους καλλιτέχνες

Κόντρα Μενδώνη - αντιπολίτευσης στη Βουλή για τους καλλιτέχνες
Η υπουργός Πολιτισμού, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ότι 5 χρόνια που ήταν πρωθυπουργός δεν άγγιξε το θέμα ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί το Προεδρικό Διάταγμα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, που οδήγησε στην παραίτηση των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να αναφέρει ότι οι προσλήψεις των καλλιτεχνών εξαιρούνται.

«Επί της ουσίας, η απόφαση των καθηγητών δεν εδράζεται σε κανένα υπόβαθρο, καθώς η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ψήφισε διάταξη που εξαιρούσε ρητά τις προσλήψεις καλλιτεχνών από το Πρ.Δ.», είπε η κ. Μενδώνη και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ότι 5 χρόνια που ήταν πρωθυπουργός δεν άγγιξε το θέμα. «Ως δέσμιος συντεχνιακών συμφερόντων που είναι, δεν θέλει να δεσμευτεί για την ανωτατικοποίηση των Παραστατικών Σπουδών», ανέφερε.

Νωρίτερα, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου έκανε λόγο για μαύρη ημέρα στον πολιτισμό, αφού -όπως είπε- για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης, παραιτούνται οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Η κ. Αναγνωστόπουλου κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού να αποσύρει το Πρ.Δ. και να κάνει ένα βήμα πίσω για να μην χάσουν οι φοιτητές των Δραματικών Σχολών και αυτό και το επόμενο εξάμηνο. «Με εκφοβισμούς δεν κάμπτονται οι άνθρωποι του Πολιτισμού», είπε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των καλλιτεχνών, εξέφρασε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει «να υποβαθμίζει συλλήβδην τα πτυχία των καλλιτεχνών».

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν ακόμη, ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ ο οποίος σχολίασες ότι «τούτες τις μέρες ανεβαίνει η πιο σημαντική παράσταση, αυτή του αγώνα,με πρωταγωνιστές όλους τους ανθρώπους της Τέχνης», καθώς και η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25, λέγοντας ότι «δεν αξίζει αυτή τη μεταχείριση ο κόσμος του Πολιτισμού και δεν αντέχει η Πολιτεία αυτό τον κατήφορο και τον ευτελισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ