ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Επίδομα επικινδυνότητας σε πυροσβέστες και εργαζόμενους στην Υγεία

Οικονόμου: Επίδομα επικινδυνότητας σε πυροσβέστες και εργαζόμενους στην Υγεία
«Οι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε μια εποχή έντασης των φυσικών καταστροφών. Έχουν υψηλό επίπεδο αίσθηση καθήκοντος και αυταπάρνησης» είπε ο κ. Οικονόμου ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στην αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, προχωρά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου μετά τα συλληπητήριά του για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κατά τη σημερινή του ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίδομα θα επεκταθεί, όπως είπε, και σε άλλες ειδικότητες με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν κατατεθεί..

«Προχωράμε σε αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας, αρχικά για τους εργαζόμενους στην Υγεία και στην Πυροσβεστική» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Οι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε μια εποχή έντασης των φυσικών καταστροφών. Έχουν υψηλό επίπεδο αίσθηση καθήκοντος και αυταπάρνησης» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν κλείνει τα μάτια στις ανάγκες των πολιτών»

«Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της 4ετίας και παραμένουμε συνεπείς σε αυτό. Λίγες εβδομάδες πριν ή μετά δεν αλλάζουν την ουσία της δέσμευσης. Μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές η κυβέρνηση θα κάνει την δουλειά της, προκειμένου να αντέξουν οι πολίτες την πίεση των εξωγενών κρίσεων. Όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει την ημερομηνία των εκλογών, οι πρώτοι που θα το μάθετε θα είστε εσείς» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Στο φόντο της χθεσινής προαναγγελίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για θετικές ειδήσεις για τους συνταξιούχους, που δεν έχουν δει αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δυνατότητα, ώστε να μην αφήνει κανένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας απροστάτευτο. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν κλείνει τα μάτια στις ανάγκες των πολιτών, ζυγίζει τα δεδομένα κα όταν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας παρεμβαίνει. Δεν μιλάμε για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, αυτό δεν μπορεί να γίνει, ο πρωθυπουργός θα κάνει σύντομα τις σχετικές ανακοινώσεις».

Στο μέτωπο των πλειστηριασμών της α' κατοικίας, ο κ. Οικονόμου επέμεινε πως το εργαλείο του εξωδικαστικού μηχανισμού θα πρέπει να λειτουργήσει ταχύτερα, πιο ουσιαστικά και σε μεγαλύτερη περίμετρο.

Σε ό,τι αφορά τέλος την ελληνική συνδρομή στη δοκιμαζόμενη από τις τραγικές επιπτώσεις του φονικού σεισμού Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «απέναντι στην τραγωδία η αντίδραση της Ελλάδος είναι αυτονόητη και χωρίς υστεροβουλία, ήταν αυτή που επιβάλει το ανθρωπιστικό καθήκον. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί καθώς υπάρχει τεράστια ανάγκη για υγειονομικό υλικό και ρουχισμό. Η στάση μας αυτή αναδεικνύει αυτό, που λέμε εδώ και καιρό ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό. Η μόνη μας διαφορά με την Τουρκία μπορεί να διευθετηθεί επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας, αλλά και ανυποχώρητη στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων».

Ερωτηθείς, δε, για πιθανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πάντοτε η χώρα είναι ανοιχτή σε τέτοιου είδους εξελίξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ