ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Δεν έχουμε θίξει ούτε ένα εργασιακό δικαίωμα των καλλιτεχνών

Μενδώνη: Δεν έχουμε θίξει ούτε ένα εργασιακό δικαίωμα των καλλιτεχνών
«Δεν έχουμε θίξει ούτε ένα εργασιακό δικαίωμα», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην αντεπίθεση θέλησε να περάσει η Λίνα Μενδώνη μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τα κόμματα αντιπολίτευσης για το προεδρικό διάταγμα που αφορά στα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

«Δεν έχουμε θίξει ούτε ένα εργασιακό δικαίωμα», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού και υποστήριξε ότι το προεδρικό διάταγμα αφορά στην κωδικοποίηση όσων ισχύουν σήμερα στην ελληνική νομοθεσία.

Η κ. Μενδώνη έκανε λόγο για βαθιά υποκρισία της αντιπολίτευσης αλλά και για επαγγελματίες της οργής που αξιοποιούν τις ανησυχίες των εργαζομένων, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα στον τομέα αυτό και τώρα κόπτεται για την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος που δεσμεύτηκε να δώσει λύση», ανέφερε και σχολίασε ότι η σημερινή απεργία του κλάδου είχε συμμετοχή μόλις 15%.

Σε ότι αφορά στο καθεστώς των μουσείων, θέμα για το οποίο επίσης, δέχεται δριμύτατη κριτική επικαλέστηκε τη δήλωση της πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνης Ζορμπά ότι η επιτυχία του Μουσείου της Ακρόπολης οφείλεται στην ευελιξία του.

Για πολιτικά υποκινούμενες κινητοποιήσεις έκανε λόγο λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος αναφερόμενος στο προεδρικό διάταγμα που πυροδότησε αντιδράσεις, είπε ότι οι καλλιτέχνες εξαιρέθηκαν. «Έχουμε έναν πρωθυπουργό που εξαντλεί κάθε περιθώριο διαλόγου», είπε ακόμη, αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία καλλιτεχνών την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ