ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού
Τα συλλυπητήριά του εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος για το θάνατο του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος για το θάνατο του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 50 ετών από καρκίνο. Τριήμερο πένθος για το ΣΥΡΙΖΑ και ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τον άδικο θάνατό του.

Ο θάνατος του Νεκτάριου Σαντορινιού οδήγησε σε αναβολή και της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μετά από την οποία θα ανακοινωνόταν το 80% των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς.

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας. Πάνω από όλα, όμως, υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος», γράφει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η απώλεια για όλους μας είναι μεγάλη», συμπληρώνει.

«Βαριά σκιά στο ελληνικό Κοινοβούλιο»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: «Το άκουσμα του θανάτου του Νεκτάριου Σαντορινιού, ρίχνει βαριά τη σκιά του στο ελληνικό Κοινοβούλιο» και πρόσθεσε: «Ακόμη και πριν λίγες μέρες, έδωσε το παρών στον αγώνα της παράταξής μας, με αυταπάρνηση, ήθος και μαχητικότητα, δεν κρύφτηκε, δεν φοβήθηκε να πει αυτά που πίστευε».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας,εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι παρά τη μεγάλη και ανίκητη, όπως αποδείχτηκε, δοκιμασία της υγείας του, προέταξε το χρέος προς το Κοινοβούλιο και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ρόδου. Ο κ. Τασούλας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πριν μαραθούν τα χρυσάνθεμα που είχαμε αφήσει στο έδρανο του συναδέλφου Μανούσου Βολουδάκη, η Βουλή αποχαιρετά έναν ακόμη άξιο εκπρόσωπο της, δείχνοντας ότι η ανθρώπινη μοίρα είναι ιδιαίτερα σκληρή και δεν κάνει εξαιρέσεις».

Συλλυπητήρια της ΝΔ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά με θλίψη τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό», αναφέρεται σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος για τον θάνατο του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ εξαίρει την κοινοβουλευτική παρουσία του Νεκτάριου Σαντορινιού και σημειώνει: «Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τίμησε τον κοινοβουλευτισμό και τους συμπολίτες του με την ποιότητα, την ευπρέπεια και την πορεία του. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

«Εργάστηκε με ζήλο»

Τα θερμά του συλλυπητήρια έστειλε για το θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινού και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Στην απώλεια ενός ανθρώπου τα λόγια είναι φτωχά. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας πολιτικός που υπηρέτησε με σεβασμό τον ρόλο του στη Βουλή και εργάστηκε με ζήλο για τα ζητήματα που αφορούν στην νησιωτική πολιτική, ήταν ένας καλός φίλος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», σημειώνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα για το θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Συλλυπητήρια Θεοδωρικάκου

Τη βαθιά λύπη και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού εξέφρασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα social media.

Στην ανάρτησή του, ο υπουργός αναφέρει: «Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για τον τόσο πρόωρο θάνατο του συναδέλφου Νεκτάριου Σαντορινιού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ