ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: Ελπίζουμε η αλληλεγγύη για το σεισμό να ανοίξει νέα σελίδα με την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Ελπίζουμε η αλληλεγγύη για το σεισμό να ανοίξει νέα σελίδα με την Ελλάδα
Φωτογραφία από την πτήση με ελικόπτερο κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τουρκία (Greek Foreign Ministry via AP)

Την ελπίδα η αλληλεγγύη κατά τη διάρκεια του σεισμού θα είναι καθοριστική για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας με την Ελλάδα εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος αξιωματούχος προχώρησε στη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια δηλώσεών του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ελι Κοέν.

«Θέλουμε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας. Τα βήματα που έχουμε κάνει για την εξομάλυνση των σχέσεών μας με τις χώρες της περιοχής, ιδίως με το Ισραήλ, είναι προφανή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ευχαριστώντας παράλληλα το Ισραήλ για τη βοήθειά του μετά από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

«Ελπίζω ότι η αλληλεγγύη μας κατά τη διάρκεια αυτού του σεισμού θα είναι επίσης καθοριστική για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας με την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, όπως όλες οι χώρες της περιοχής, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την ειρήνη της περιοχής μας» τόνισε επίσης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλαν κοινό μήνυμα από την Αντιόχεια, την οποία επισκέφτηκαν μαζί, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε μια μεγάλη καταστροφή για να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας είχαν χτυπήσει «κόκκινο», με την Άγκυρα να εξαπολύει σε τακτική βάση επιθέσεις και απειλές εναντίον της χώρας μας.

Όλα αυτά ανατράπηκαν μέσα σε 70 δευτερόλεπτα, όσο η διάρκεια του σεισμού και υπό το βάρος μιας ασύλληπτης ανθρωπιστικής κρίσης που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Η αγκαλιά των δύο υπουργών, η πτήση με το ελικόπτερο πάνω από τις ισοπεδωμένες πόλεις και οι «ύμνοι» του Τσαβούσογλου και των τουρκικών Μέσων για την ελληνική βοήθεια και τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, αποδεικνύουν ότι η Αθήνα έπραξε το σωστό και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ