ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέοι ψηφοφόροι και συνταξιούχοι στο «στόχαστρο» – Στην Καρδίτσα την Παρασκευή ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Νέοι ψηφοφόροι και συνταξιούχοι στο «στόχαστρο» – Στην Καρδίτσα την Παρασκευή ο Τσίπρας
Στην Κουμουνδούρου, δεν θεωρούν «χαμένη» την ψήφο των συνταξιούχων, μολονότι παραδοσιακά δεν υπερτερούν σε αυτήν την κατηγορία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSΙ

Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα αποχαιρετά σήμερα Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τον Νεκτάριο Σαντορινιό.

Η κηδεία του βουλευτή Δωδεκανήσου πραγματοποιείται στις 12.00 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη Ρόδο.

Στο μεταξύ, στην Καρδίτσα συνεχίζεται την Παρασκευή η «πορεία προς το λαό» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα μιλήσει στις 18.30 στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

Την ίδια ώρα, το βλέμμα της Κουμουνδούρου βρίσκεται σήμερα και στο Στρασβούργο, όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τη «διάβρωση του κράτους δικαίου, το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και την ελευθερία του Τύπου» στην Ελλάδα.

Από τη συνεδρίαση ευελπιστούν σε ανανέωση του δημόσιου ενδιαφέροντος για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, το οποίο έχει ατονήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δεν θα είναι, πάντως, η τελευταία αφορμή.

Η Επιτροπή PEGA της Ευρωβουλής έχει προσκαλέσει στις 28 Φεβρουαρίου για ακρόαση τους επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο, και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, ενώ στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα υποεπιτροπή της LIBE και στις αρχές Μαΐου το πόρισμα της PEGA για τις υποκλοπές.

Όσον αφορά τον προεκλογικό σχεδιασμό, αυτός έχει στο επίκεντρό του και τους περίπου 400.000 πολίτες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Έχοντας ως δεδομένο στο ΣΥΡΙΖΑ την υπεροχή τους έναντι της ΝΔ στην ηλικιακή ομάδα 17- 34 θα δώσουν έμφαση σε πρώτη φάση στην εξασφάλιση της συμμετοχής τους στην ψηφοφορία και σε δεύτερη αυτή η συμμετοχή να οδηγήσει σε ψήφο υπέρ τους.

Παραλλήλως, δεν θεωρούν χαμένη την ψήφο των συνταξιούχων, μολονότι παραδοσιακά δεν υπερτερούν σε αυτήν την κατηγορία.

Γι’ αυτό και με αφορμή τις «προεκλογικές», όπως τις χαρακτηρίζουν, χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένουν να μιλούν για απάτη του πρωθυπουργού σε βάρος των αποκαλούμενων «απόμαχων της ζωής», η οποία τους έχει στοιχίσει πάνω από επτά δισ. ευρώ με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και την περικοπή των αναδρομικών, πέρα από την απώλεια του 40% της αγοραστικής τους δύναμης λόγω της αισχροκέρδειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύονται στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, την επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, τη μόνιμη αποκατάσταση της αδικίας της προσωπικής διαφοράς, την αύξηση του αφορολόγητου για τους συνταξιούχους στις 10.000 ευρώ και την κατάργηση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος «που έχει παραδώσει την επικουρική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα», όπως διατείνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ