ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Στο δικαστήριο σήμερα η ευρωβουλευτής με νέο συνήγορο - Νέο αίτημα αποφυλάκισης

Εύα Καϊλή: Στο δικαστήριο σήμερα η ευρωβουλευτής με νέο συνήγορο - Νέο αίτημα αποφυλάκισης
Η Εύα Καϊλή θα ζητήσει εκ νέου την αποφυλάκισή της INTIME/European Union

Μετά από δύο απορρίψεις του αιτήματος αποφυλάκισής της η Εύα Καϊλή θα βρεθεί εκ νέου σήμερα (Πέμπτη 16/02) ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, από το οποίο θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η κυρία Καϊλή θα δηλώσει και πάλι αθώα για το σκάνδαλο χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ, ενώ θα επαναφέρει την καταγγελία ότι εδώ και καιρό βιώνει απαράδεκτες συνθήκες κράτησής. Στο πλευρό της έσπευσαν χθες 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας, όπως σημειώνει η εφημερίδα Le Soir, που αποκάλυψε τη σχετική επιστολή τους προς την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η ευρωβουλευτής θα εκπροσωπηθεί αυτή τη φορά από τον ποινικολόγο, Σβεν Μαρί, γνωστό για την υπεράσπιστη του μόνου επιζώντα εκ των τρομοκρατών των επιθέσεων στο Παρίσι το 2015.

Η σημερινή ημέρα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καθοριστική για τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, καθώς μπροστά στο προδικαστικό συμβούλιο θα βρεθούν και άλλοι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής και φερόμενος ως ιθύνων νους του δικτύου Μάριο Παντσέρι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή και κρατείται στις φυλακές του Σεν-Ζιλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ