ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Τσίπρα κατά Μητσοτάκη: Μιλάμε με τα επιτελεία μας και δεν ξέρουμε αν μας ακούει

Πυρά Τσίπρα κατά Μητσοτάκη: Μιλάμε με τα επιτελεία μας και δεν ξέρουμε αν μας ακούει
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έκανε αναφορά για ένα τσουνάμι πλειστηριασμών: «Ό,τι είδαμε μέχρι τώρα ήταν παιδική ταινία μπροστά σε αυτό που έρχεται» Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

«Το λέω ευθαρσώς: Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει δισταγμό να διαπράξει ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο TRT, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως έτσι θα πάμε σε εκλογές, χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτή την ώρα που μιλάμε και σχεδιάζουμε στα επιτελεία μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι συνδεδεμένος με το ένα αυτί να μας ακούει.

«Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος;», αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος έκανε αναφορά στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», σύμφωνα με το οποίο στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2019 ισραηλινή εταιρεία με στόχο τη χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως με τον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην απειλητική εκδοχή 700.000 άνθρωποι να χάσουν το σπίτι τους.

Έκανε, μάλιστα, αναφορά για ένα τσουνάμι πλειστηριασμών: «Ό,τι είδαμε μέχρι τώρα ήταν παιδική ταινία μπροστά σε αυτό που έρχεται».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε προστασία για πρώτη κατοικία, επαγγελματική στέγη κι αγροτική γη, σημειώνοντας πως επειδή δεν θέλει να λέει λόγια στον αέρα θα ενημερώσει για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΚΤ.

«Έχουμε κυβερνήσει, ξέρουμε και τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφορά στις τιμές των προϊόντων από τον παραγωγό ως τα σουπερμάρκετ. Πάνω από 300%, σύμφωνα με τη Eurostat. Ο παραγωγός δεν τα καρπώνεται, ο καταναλωτής τα πληρώνει. Πού πάνε αυτά τα κέρδη;», αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τα μετεκλογικά σενάρια, επανάλαβε την θέση του για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας με πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ