ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το προφίλ των υποψήφιων, η περίπτωση Αδαμοπούλου και οι ανακοινώσεις Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Το προφίλ των υποψήφιων, η περίπτωση Αδαμοπούλου και οι ανακοινώσεις Τσίπρα
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα- πιθανόν την Πέμπτη- όπου θα έχει και την πρώτη του συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Ημέρα ανακοίνωσης ψηφοδελτίων η σημερινή (Σάββατο) στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Επιτέλους», μάλιστα, όπως υποστηρίζουν αρκετοί στην αξιωματική αντιπολίτευση οι οποίοι κάνουν λόγο για καθυστέρηση στην ανακοίνωσή τους, εξέλιξη που πριμοδοτεί τους νυν βουλευτές κι έχει αποτρέψει καταξιωμένες στην κοινωνία προσωπικότητες από το να μπουν στον πολιτικό στίβο.

Συνεδριάζει, πάντως, επί τούτου η Πολιτική Γραμματεία ύστερα από αναβολές επί αναβολών, κάποιες δικαιολογημένες όπως λόγω της απώλειας του Νεκτάριου Σαντορινιού και κάποιες άλλες προκειμένου να βρεθεί η κοινή συνισταμένη όλων των κομματικών τάσεων.

Όπως κι αν έχει, τα ψηφοδέλτια αναμένεται να έχουν πολλά νέα πρόσωπα σε όλες τις περιφέρειες τα οποία θα πιστοποιούν την αμφίπλευρη διεύρυνση προς τα Αριστερά και το Κέντρο, αλλά και στις γυναίκες, τους νέους και σε άτομα εκτός του κομματικού σωλήνα.

Αποτέλεσε, πάντως, κεραυνό εν αιθρία η ανεξαρτητοποίηση της προσφάτως ενταχθείσας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αγγελικής Αδαμοπούλου, την οποία οι περισσότεροι στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητη κι αψυχολόγητη και την αποδίδουν στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

Η ίδια είχε κλειστό χθες το κινητό της τηλέφωνο, αλλά φέρεται να έχει ενοχληθεί από την πρόθεση του κόμματος να την στείλει υποψήφια στην Κρήτη κι όχι στην Α’ Αθηνών όπου εκλέχθηκε με το ΜέΡΑ 25 το 2019.

Προκειμένου, μάλιστα, να αποφευχθεί νέος κύκλος εσωστρέφειας οι ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες στους δήμους και στις περιφέρειες δεν θα γίνουν πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των βουλευτικών εκλογών.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, πιθανότατα μέσω συνέντευξης Τύπου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξάλλου, θα βρεθεί στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα- πιθανόν την Πέμπτη- όπου θα έχει και την πρώτη του συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει πως θα αμελήσει και την «πορεία προς το λαό», ύστερα κι από την επιτυχημένη, όπως τουλάχιστον την χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου, ομιλία Τσίπρα στην Καρδίτσα το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ