ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στην παιδεία τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται σιωπηλή επανάσταση

Μητσοτάκης: Στην παιδεία τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται σιωπηλή επανάσταση
«Δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα ικανοποίηση και συγκίνηση βλέποντας την ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει αυτά τα 4 χρόνια» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα ικανοποίηση και συγκίνηση βλέποντας την ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά κυρίως ακούγοντας τις προσωπικές ιστορίες των συμπολιτών μας, τους οποίους με κάποιο τρόπο ακούμπησε αυτή η πολύ σημαντική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την οποία υλοποιούμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «4 χρόνια έργο για την Παιδεία - Αλλαγή στην πράξη» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

«Θα ήθελα να επιφυλάξετε το πιο θερμό σας χειροκρότημα όχι σε μένα, αλλά σε αυτούς που έκαναν πράξη αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο παρουσιάσαμε, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους φοιτητές, τα στελέχη του υπουργείου παιδείας».

Και πρόσθεσε: «Δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα ικανοποίηση και συγκίνηση βλέποντας την ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει αυτά τα 4 χρόνια, αλλά κυρίως ακούγοντας τις προσωπικές ιστορίες των συμπολιτών μας, τους οποίους με κάποιο τρόπο ακούμπησε αυτή η πολύ σημαντική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την οποία υλοποιούμε. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι στην εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται μια σιωπηλή επανάσταση.

Μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες μιλούσαμε εδώ και δεκαετίες επιτέλους υλοποιούνται και σίγουρα μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε ναι στον κεντρικό πυρήνα του προγράμματος μας για την εκπαίδευση όπως ακριβώς τα παρουσιάσαμε πριν από τις εκλογές του 2019 τα είπαμε και τα κάνουμε πράξη. Ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» σημείωσε.

«Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής χτίζονται πρωτίστως μέσα από την αξιοπιστία των λόγων και των έργων. Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στην ίσως σημαντικότερη παρέμβασή μας που αφορά το ανθρώπινο δυναμικό που δεν είναι άλλη από τον διορισμό 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες, το αποδείξαμε στην πράξη. Ένα σημαντικό έργο το οποίο έχει γίνει πρέπει να έχει συνέχεια. Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι αν υπάρχει ένα πεδίο όπου οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της δικιάς μας παράταξης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε επίπεδο αντίληψης, σε επίπεδο ιδεοληψιών που έρχονται από το χθες, είναι τόσο έντονο είναι ο τομέας της παιδείας.

Η ΝΔ πρέπει να συνεχίσει για να μην ακυρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο έγινε και να μην επιστρέψουμε σε άλλες εποχές, τις οποίες θέλουμε να αφήσουμε πίσω».

Ακτιβιστές διέκοψαν την ομιλία Μητσοτάκη για την Παιδεία

Εν τω μεταξύ, άτομα που μπήκαν στο κοινό διέκοψαν την ομιλία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής και τον διέκοψαν γελώντας δυνατά. «Χαίρομαι που υπάρχει ικανοποίηση από αυτά που λέω», είπε ο ίδιος, διατηρώντας την ψυχραιμία του και, ενώ ήταν στο βήμα της εκδήλωσης, απάντησε:

«Χαίρομαι που υπάρχει ικανοποίηση από αυτά που λέω. Εξάλλου το σχολείο είναι για χαμόγελο και για γέλιο και προσφέρει χαρά. Και ευχαρίστηση σε όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, να δεχόμαστε όλες τις απόψεις και να διαχειριζόμαστε κάθε κατάσταση. Αναρωτιέμαι μερικές φορές αν η προηγούμενη κατάσταση στην παιδεία ήταν για γέλια ή για κλάματα», είπε.

Η ομιλία συνεχίστηκε κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ