ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Τσίπρα με Χριστοδουλίδη – Η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Τσίπρα με Χριστοδουλίδη – Η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η ελληνική κυβέρνηση άγεται και φέρεται από την αμερικανική και την τουρκική ατζέντα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στην Κύπρο θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο πρώην πρόεδρο της ΕΔΕΚ και πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Βάσο Λυσσαρίδη, στα Λεύκαρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός αρχηγός που θα συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν, μάλιστα, λίγο πριν την πραγματοποίηση της πρώτης συνάντησης Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, θα συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, αλλά και με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον φιναλίστ των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στη Μεγαλόνησο.

Ειδικότερα, στις 11:15 θα συναντηθεί με τον κ. Μαυρογιάννη, στις 12:15 με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ενώ στις 13:15 θα γευματίσει με τον κ. Στεφάνου.

Η συνάντηση με τον κ. Χριστουδουλίδη θα πραγματοποιηθεί στις 17.00, ενώ στις 19.00 ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στην εκδήλωση μνήμης για τον Βάσο Λυσσαρίδη και στις 20:30 στο δείπνο που διοργανώνει ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, δήμαρχος Λευκαρών.

Σε σχέση, εξάλλου, με τα ελληνοτουρκικά και μετά τη συνάντηση Τσίπρα- Μπλίνκεν, στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται ακόμα πιο ανήσυχοι αφού θεωρούν πως η ελληνική κυβέρνηση άγεται και φέρεται από την αμερικανική και τουρκική ατζέντα, χωρίς να έχει χαραγμένη μια δική της στρατηγική και τακτική.

Κι ανησυχούν ακόμα περισσότερο από την ανακίνηση της πιθανότητας συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο χωρίς να έχουν καθοριστεί ΑΟΖ και με τη ντε φάκτο αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας με αφορμή την Ουκρανία εν πλήρη εξελίξει.

Ως προς τις απανωτές δημοσκοπήσεις που εξακολουθούν να δίνουν καθαρό προβάδισμα στη ΝΔ, η ανάλυση που κάνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι εκλογές θα είναι ντέρμπι και το αποτέλεσμά τους θα κριθεί από το ύψος της συμμετοχής, ιδίως της νεολαίας, κι από το πού θα καταλήξουν οι αναποφάσιστοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ