ΣΥΡΙΖΑ: Βιασύνη Μητσοτάκη να κρύψει τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών
Για βιασύνη να κρύψει τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και τον καλεί να αποσύρει άμεσα η κυβέρνηση σχετική νομοθετική διάταξη.
Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει τον πρωθυπουργό πως την ώρα που απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, φέρνει λίγο πριν τις εκλογές προς ψήφιση ένα «επαίσχυντο» νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες, ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους.
«Με απλά λόγια, δίνει τη δυνατότητα στους πάσης φύσεως πάτσηδες ή σε όσους μπορεί να έχουν λάβει μαύρο χρήμα να παρανομούν μέσω των συζύγων τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να εξηγήσει αυτή τη σπουδή, να κρυφτούν τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών, δεδομένου ότι κι ο ίδιος έχει ελεγχθεί για αντίστοιχη υπόθεση στο παρελθόν. Ποιους θέλει να καλύψει;», αναρωτιούνται στην Κουμουνδούρου.
Στο ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να ρίξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο σκοτάδι της αναξιοπιστίας και της αδιαφάνειας για να κρύψει τις παρανομίες τις δικές του και των στελεχών του.
«Αρκετό κακό έκανε ήδη στους δημοκρατικούς θεσμούς», συμπληρώνουν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πόθεν έσχες: Στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο - Τι αλλάζει στην υποβολή και στον έλεγχο των δηλώσεων
Βενεζουέλα: Η Ροντρίγεζ προωθεί μεταρρυθμίσεις στο πετρέλαιο και άνοιγμα σε ξένες επενδύσεις
23:36
Με αδιανόητο γκολ, η Εθνική πόλο νίκησε και την Κροατία στο Euro του Βελιγραδίου - Δείτε το βίντεο
23:28
Η συνάντηση με τον Τραμπ ήταν «θαυμάσια» δηλώνει η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας
23:24
Νεκρή επιβάτιδα σε καμπίνα πλοίου - Έδεσε στο λιμάνι του Λαυρίου
23:19