ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πότε θα προκηρυχθούν οι εκλογές - Μετατέθηκε το υπουργικό

Εκλογές 2023: Πότε θα προκηρυχθούν οι εκλογές - Μετατέθηκε το υπουργικό
«Ό,τι λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί», δήλωσε νωρίτερα ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για τη φράση Μητσοτάκη πως οι εκλογές «δεν αργούν» EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 10 Μαρτίου αναμένεται να προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (28/02) αναβλήθηκε προκειμένου να διεξαχθεί σε ημερομηνία «πιο κοντά» στην 10η Μαρτίου.

«Ό,τι λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί», δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως οι εκλογές «δεν αργούν».

Τσιόδρας: Ένα υπουργικό συμβούλιο μέχρι τις εκλογές

Την αναβολή του υπουργικού συμβουλίου της επόμενης Τρίτης επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι θα γίνει μόνο μια συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου μέχρι τις εκλογές.

Στη συνεδρίαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ευχαριστήσει τα κυβερνητικά στελέχη κάνοντας τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου και αναμένεται να ανακοινώση και την ημερομηνία των εκλογών, η οποία σύμφωνα με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο θα είναι η 9η Απριλίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για debate Μητσοτάκη με Τσίπρα

Δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, το ενδεχόμενο διεξαγωγής debate μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση αν είναι αρνητικός σε debate Μητσοτάκη – Τσίπρα, ο κ. Οικονόμου απάντησε «Όχι βέβαια».

Συγκεκριμένα και με αφορμή τη δική του τηλεμαχία με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, το βράδυ της Πέμπτης (23/02) στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος όλοι θα έχουν την ευκαιρία για debate.

Σχετικά με τις εκλογές, τόνισε ότι θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός για την ημερομηνία με τον πιο επίσημο τρόπο, ενώ θα έχουμε υπουργικά συμβούλια μέχρι να διαλυθεί η Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ