ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Παππά: Δειλός ο Μητσοτάκης, δεν τόλμησε να στήσει Ειδικό Δικαστήριο για εμένα

Τσίπρας για Παππά: Δειλός ο Μητσοτάκης, δεν τόλμησε να στήσει Ειδικό Δικαστήριο για εμένα
"Ας γνωρίζει ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Κι ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους», τονίζει για τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Δειλό» χαρακτηρίσει σε ανάρτησή του τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας μετά από την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για το Νίκο Παππά, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να διώξει εκείνον, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μόνο τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός θα πέσει μέσα στο λάκκο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης που άνοιξε, προσθέτοντας πως την τελική ετυμηγορία θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός.

«Ο κ. Μητσοτάκης, πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Φάνηκε, όμως, δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου. Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από το λαό. Κι αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή κι όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου κι έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός έχει, «φαίνεται», άλλη άποψη.

«Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο κι ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Το δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ας γνωρίζει, όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Κι ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους», τονίζει ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ