ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Τι συζητούσε με την αδελφή και τον πατέρα της - Ο «ανώριμος» Τζόρτζι

Εύα Καϊλή: Τι συζητούσε με την αδελφή και τον πατέρα της - Ο «ανώριμος» Τζόρτζι
H Εύα Καϊλή ακούγεται να δίνει στην αδελφή της οδηγίες προκειμένου να εντοπίσει «εκεί που υπάρχει ένας καθρέφτης» μια παλιά συσκευή κινητού και κάποια USB τα οποία χαρακτηρίζει «σημαντικά» ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Το περιεχόμενο των συνομιλιών της Εύας Καϊλή με την αδελφή της, Μανταλένα, μετά από την προφυλάκιση της ευρωβουλευτού στις φυλακές του Χάρεν δημοσιοποιεί η εφημερίδα «Καθημερινή».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, που έχει στη διάθεσή της στοιχεία από την έρευνα, οι δύο αδελφές συνεννοούνταν για τη μίσθωση ακινήτων για να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες ενώ παράλληλα επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να κλείσουν ή να μετονομάσουν εταιρείες των συμφερόντων τους.

«Η Εύα σκέφτεται να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι ώστε να έχει ένα εισόδημα» αναφέρεται σε έγγραφο για συνομιλία των δύο γυναικών το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου.

Εύα και Μανταλένα Καϊλή μιλούν ακόμη για την ανάγκη να κλείσουν ή να μετονομάσουν εταιρείες συμφερόντων τους:

«Θα αλλάξουν το όνομα της εταιρείας Madegroup σε Hard, θα αλλάξουν επίσης και έδρα», σημειώνουν οι Βέλγοι αστυνομικοί.

Συζητούν, επίσης, το ενδεχόμενο να κλείσουν την εταιρεία real estate «Aria», που προσφάτως είχαν συστήσει από κοινού στην Αθήνα Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου, η Εύα Καϊλή μιλάει με τον πατέρα της, ο οποίος δηλώνει μετανιωμένος που προχώρησε σε «κίνηση πανικού» και πήρε τη βαλίτσα.

Οι δύο λένε χιουμοριστικά ότι είναι σαν να παρακολουθούν «σκοτεινή ταινία με τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστών».

Αναφορές γίνονται και στην μικρή κόρη της Εύας Καϊλή αλλά και τον «ανώριμο», όπως τον χαρακτηρίζουν, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Έχει λυγίσει από το φόβο», «έπαιζε με τη φωτιά» λένε μεταξύ τους.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», ορισμένες από τις συνομιλίες γεννούν ερωτήματα και υποψίες, αλλά παραμένει ασαφές εάν έχουν ή όχι ποινικό ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα, Εύα και Μανταλένα μιλούν για το πότε θα επικοινωνήσουν με τον υπουργό για το θέμα του «Στέργιου» δίχως να αποσαφηνίζεται περί τίνος πρόκειται, ενώ το πρωί της 8ης Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή ακούγεται να δίνει στην αδελφή της οδηγίες προκειμένου να εντοπίσει «εκεί που υπάρχει ένας καθρέφτης» μια παλιά συσκευή κινητού και κάποια USB τα οποία χαρακτηρίζει «σημαντικά».

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ερωτηθείς από την «Καθημερινή» για τις συνομιλίες αυτές, απάντησε:

«Πώς είναι δυνατόν οι συνομιλίες αυτές να συνδέονται με την υπόθεση, όταν έχουν γίνει μετά τη σύλληψη της Καϊλή και ενώ η ίδια γνωρίζει ότι οι επικοινωνίες της μέσα από το τηλέφωνο της φυλακής παρακολουθούνται;».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η επιλογή των βελγικών Αρχών να παρακολουθούνται οι συνομιλίες της Εύας Καϊλή αποτελεί απόδειξη ότι δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία εις βάρος της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ