ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Θα κάνω εισήγηση για τον κατώτατο μισθό - Θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση

Χατζηδάκης: Θα κάνω εισήγηση για τον κατώτατο μισθό - Θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση
«Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα. Πρέπει να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων» ΑΠΕ/ΜΠΕ

Εισήγηση για αύξηση στον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι θα κάνει στο Υπουργικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέροντας παράλληλα ότι θα υπάρξει μια «σημαντική αύξηση». 

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά» με αφορμή την εισήγηση προς το υπουργικό συμβούλιο για νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μίλησε μεταξύ άλλων και για την στεγαστική πολιτική και τις συντάξεις αποκαλύπτοντας ότι την προσεχή Παρασκευή (3/3) θα κάνει εισήγηση για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο.

«Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα. Πρέπει να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης κάνοντας όμως λόγο και για αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού.

«Πρέπει να τα λάβει κανείς αυτά υπόψη και να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση που πάντως θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση».

Και όπως είπε, «αυτό είναι δεδομένο και για λόγους κοινωνικούς γιατί βλέπουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό αλλά και για πολιτικούς λόγους γιατί δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά».

Εκατό ευρώ μηνιαίως για αναμονή της σύνταξης

Όσον αφορά τις συντάξεις δήλωσε ότι πλέον «μέσα σε διάστημα δύο μηνών βγαίνουν οι συντάξεις» και σημείωσε ότι παρέχεται και ενίσχυση 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής στην έκδοση συντάξεων.

Τέλος, σχετικά με το στεγαστικό πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο ιδίως στα αστικά κέντρα τόνισε ότι 1.000 διαμερίσματα θα δοθούν σε ευάλωτους πολίτες. Πρόκειται για τα διαμερίσματα που είχαν δοθεί για τους μετανάστες. Επιπλέον αναφέρθηκε στο πώς θα ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια με χαμηλότερο επιτόκιο που θα είναι στο 1/4 του υπάρχοντος επιτοκίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ