ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: 100 ευρώ αποζημίωση για κάθε μήνα καθυστέρησης της έκδοσης επικουρικής σύνταξης

Οικονόμου: 100 ευρώ αποζημίωση για κάθε μήνα καθυστέρησης της έκδοσης επικουρικής σύνταξης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter την πρόβλεψη του νέου αυτού μέτρου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αποζημίωση ύψους 100 ευρώ, για κάθε μήνα που θα αναμένει ένας συνταξιούχος την έκδοση της επικουρικής σύνταξής του, ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter την πρόβλεψη του νέου αυτού μέτρου.

«Με σχέδιο προβλέπεται ότι όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για επικουρική σύνταξη μέχρι τον Ιούνιο 2022 και έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξή τους, θα λάβουν 100 Euro για κάθε μήνα καθυστέρησης, μέχρι τις 15 Μαρτίου ενώ επισπεύδεται η έκδοσή τους με διαδικασίες fast track», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Σημειώνεται πως με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η τροπολογία που θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περιλαμβάνει δυο σημαντικές παρεμβάσεις για τις επικουρικές συντάξεις (σε συνέχεια της επίλυσης του προβλήματος των εκκρεμών κύριων συντάξεων).

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε:

«Αφού δώσαμε λύση στη ντροπή των εκκρεμών κύριων συντάξεων, προχωρούμε τώρα με τις επικουρικές! Με τροπολογία που καταθέτουμε προβλέπουμε ότι όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για επικουρική σύνταξη μέχρι τον Ιούνιο 2022 και έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξή τους, θα λάβουν 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης, μέχρι τις 15 Μαρτίου. Παράλληλα, ανεβάζουμε ταχύτητες με σειρά μέτρων για να εξαλείψουμε το «στοκ» των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων ως το καλοκαίρι. Για να το πετύχουμε αυτό, θα προχωρήσουμε με την ίδια ομάδα και τις ίδιες επιτυχημένες μεθόδους και ψηφιακά εργαλεία που εφαρμόσαμε και για τις κύριες συντάξεις. Υπάρχουν συμπολίτες μας που περιμένουν κάποιους μήνες ή και χρόνια να πάρουν την επικουρική τους σύνταξη. Το να δώσουμε λύση και σε αυτό το ζήτημα είναι για εμάς θέμα τιμής!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ