ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Εισαγγελική παρέμβαση για την επίμαχη ανάρτηση - Εντολή για ποινική έρευνα

Πολάκης: Εισαγγελική παρέμβαση για την επίμαχη ανάρτηση - Εντολή για ποινική έρευνα
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με αφορμή τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.

Η ανάρτηση αφορά ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, δικαστές που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και δημοσιογράφους και τραπεζίτες.

Η παραγγελία δόθηκε στην προϊσταμένη της ποινικής δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου η οποία θα διερευνήσει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η παραγγελία του κ. Ελευθεριάνου αφορά εκτός της ανάρτησης του κ. Πολάκη για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή, και σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο από άλλους χρήστες.

Σφοδρές αντιδράσεις από Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ΕΣΗΕΑ

Από την πλευρά της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία δηλώνει πως αυτή η ενέργεια αποτελεί «βαθύτατο πλήγμα για το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας», ζητώντας παράλληλα την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής: «Σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας. Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας. Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Ανεπίτρεπτη και αδιανόητη χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων από τον Βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλο Πολάκη μέσω ανάρτησης του στα SOCIAL MEDIA. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την στάση τού κ. Πολάκη ο οποίος για πολλοστή φορά επιλέγει την στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ