ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Aναστολή εργασιών σε ένδειξη πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη

Βουλή: Aναστολή εργασιών σε ένδειξη πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη
Τόσο η συνεδρίαση της Ολομέλειας όσο και αυτές των επιτροπών αναβλήθηκαν μόλις έγινε γνωστό το τραγικό δυστύχημα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στα θύματα της ανείπωτης σιδηροδρομικής τραγωδίας η Βουλή ανέστειλε τις εργασίες της.

Τόσο η συνεδρίαση της Ολομέλειας όσο και αυτές των επιτροπών αναβλήθηκαν μόλις έγινε γνωστό το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο αμαξοχτοιχιών στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 36 ανθρώπους.

Την οδύνη του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Η δήλωση του Προέδρου της Βουλής:

«Με αισθήματα συντριβής η χώρα έγινε μάρτυρας της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τους οικείους των θυμάτων και τις ευχές μου προς τους τραυματίες για ανάρρωση».

Τριήμερο εθνικό πένθος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

σημειώνεται πως ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας στις 10:25 πμ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 36, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 85 τραυματίες, από τους οποίους οι 53 παραμένουν για νοσηλεία.

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών συνεχίζονται και διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι προσπάθειες έρευνας των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που έχουν ανασηκωθεί, με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων.

Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της Βουλή σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους η Βουλή μετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος δεν θα συνεδριάσει τις τρεις αυτές ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ