ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Τέμπη: Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας

Μητσοτάκης από Τέμπη: Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας
screen grab από βίντεο

Στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2) στα Τέμπη, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ, ότι θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο» τόνισε ο πρωθυπουργός μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για «ανείπωτη τραγωδία». «Οι σκέψεις μας πάνω απ’όλα είναι με τους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται αυτή τη στιγμή στους 36, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα ανέβει. Επίσης νοσηλεύονται 66 τραυματίες, οι 60 από αυτούς σε απλές κλίνες και οι 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά στοιχεία από την εταιρία Hellenic Train στην επιβατική αμαξοστοιχία, στο συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής επέβαιναν 342 επιβάτες και 10 άτομα προσωπικό, ενώ στην εμπορική αμαξοστοιχία 2 άτομα προσωπικό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Τα γερανοφόρα οχήματα, αφαιρούν διαρκώς τμήματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας, δημιουργώντας χώρο στους πυροσβέστες, ώστε να ελεγχθεί το εσωτερικό των βαγονιών.

Εκτός από τους ψυχολόγους που βρίσκονται από το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10 306 και καλεί τους συγγενείς και τις οικογένειες τραυματιών και θυμάτων προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση.

Επίσης έχουν εξασφαλιστεί κλίνες για την εξυπηρέτηση των οικογενειών τραυματιών και θυμάτων στα παρακάτω ξενοδοχεία της Λάρισας: Imperial, Divani και Metropol.

Για τις κλίνες στα ξενοδοχεία οι συγγενείς μπορούν να καλούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας 2410683175 και 76 που λειτουργούν ήδη για την παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ