ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης στον τόπο της τραγωδίας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης στον τόπο της τραγωδίας
Εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να ανέβει CNN Greece/ Γαστεράτος Αλέξανδρος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα συντρίμμια, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2) στα Τέμπη.

Τα γερανοφόρα οχήματα, αφαιρούν διαρκώς τμήματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας, δημιουργώντας χώρο στους πυροσβέστες, ώστε να ελεγχθεί το εσωτερικό των βαγονιών.

Σε 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με την επίσημο απολογισμό από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Επίσης 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά στοιχεία από την εταιρεία Hellenic Train, στην επιβατική αμαξοστοιχία στο συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής επέβαιναν 342 επιβάτες και 10 άτομα προσωπικό, ενώ στην εμπορική αμαξοστοιχία 2 άτομα προσωπικό.

Σε επικοινωνία του CNN Greece με τον κ. Βαρθακογιάννη, ανέφερε ότι περιμένει τον νεότερο επίσημο απολογισμό των νεκρών, ο οποίος θα είναι προς τα πάνω, πρόβλεψη την οποία έκανε και η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή.

Όπως είπε ο κ. Βαρθακογιάννης, «οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα».

Ερωτηθείς για τον αριθμό των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, είπε πως «Θα κάνουμε τις πράξεις τις αριθμητικές και θα το έχουμε σε λίγο».

«Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο» αναφέρει από την πλευρά της η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή.

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής των νεκρών της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Η κυρία Λεονταρή τόνισε, επίσης, πως γίνεται το «ανθρωπίνως δυνατόν» από την ιατροδικαστική υπηρεσία, εκτιμώντας πως ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα θα αυξηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ