ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας ο Μητσοτάκης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας ο Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία EUROKINISSI

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επισκέφθηκε,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό, ενώ συνομίλησε με συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργος επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, όπου οι έρευνες συνεχίζονται για τον απεγκλωβισμό επιβατών. Φορτισμένος συναισθηματικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για όσα συμβαίνουν μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

«Η σκέψη μας είναι πρώτα και πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων και να περιθάλψουμε τους τραυματίες, να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Ένα μπορώ να εγγυηθώ. Θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με τους 36 νεκρούς. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Η κατάσταση των τραυματιών

Οι γιατροί στα νοσοκομεία της Λάρισας δίνουν μάχη για να κρατήσουν στην ζωή έξι νέους ανθρώπους που διακομίστηκαν μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, στην ΕΡΤ, περισσότεροι από 50 είναι οι ελαφρύτερα τραυματισμένοι, που δέχονται την φροντίδα του ιατρικού προσωπικού.

Δύο νέοι με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δίνουν μάχη για την ζωή τους ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Έξι καταγματίες που βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, βρίσκονται στα χειρουργεία και είναι σε εξέλιξη η αποκατάστασή τους, ενώ φροντίδα λαμβάνουν και οι υπόλοιποι τραυματίες.

Συγγενείς των θυμάτων, λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικευμένο προσωπικό που βρίσκεται στα δύο νοσοκομεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ