ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: «Ζητώ συγνώμη από όλους» - Ποιες είναι οι 3 προτεραιότητες μετά το δυστύχημα

Γεραπετρίτης: «Ζητώ συγνώμη από όλους» - Ποιες είναι οι 3 προτεραιότητες μετά το δυστύχημα
Τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Μεταφορών ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 2/3. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλαβε στη θέση του παραιτηθέντος Κώστα Καραμανλή.

Ο νέος υπουργός Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις τρεις προτεραιότητες έπειτα από το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, οι οποίες συνίστανται στην πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας και στη διασφάλιση ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Όπως ανέφερε, οι προτεραιότητες είναι οι ακόλουθες:

1. Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, όπως και στις «διαχρονικές παθολογίες και αδράνειες», όπως σημείωσε ο υπουργός.

2. Διασφάλιση της διαδικασίας του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου έτσι ώστε να μην καθυστερήσουν τα σχετικά έργα υποδομής που έχουν αναβληθεί.

3. Λήψη άμεσων ενεργειών για την αποκατάσταση της ασφάλειας στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, με στόχο να εμπεδωθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Αισθάνομαι μεγάλο χρέος και ευθύνη και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη για αυτό που έγινε. Θέλων να γνωρίζουν όλοι ότι τα αίτια της τραγωδίας θα διερευνηθούν μέχρι τέλους και θα τεθούν υπόψη των Ελλήνων», κατέληξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ