ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Τέμπη: Έχουν ταυτοποιηθεί 9 σοροί με DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Οικονόμου για Τέμπη: Έχουν ταυτοποιηθεί 9 σοροί με DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια
Έχουν ταυτοποιηθεί 9 σοροί με DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια, έχουν ταυτοποιηθεί εννέα σοροί με DNA», είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «έχουμε χρέος να κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές» και τόνισε ότι «αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο αριθμός των αγνοουμένων είναι 56. Σε αυτόν τον αριθμό διευκρίνισε ότι είναι και σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

«Η χώρα βρίσκεται σε πένθος», είπε και εξέφρασε την οδύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση. Δόθηκε έμφαση από την πρώτη στιγμή στην ταυτοποίηση των σορών και την υποστήριξη των συγγενών». Ο Γιάννης Οικονόμου περιέγραψε τις ενέργειες στο επίπεδο της έρευνας για την απόδοση ευθυνών, αλλά και στις ενέργειες που θα αναδείξουν τα βαθύτερα αίτια της τραγωδίας προκειμένου να μην επαναληφθεί.

Όπως είπε «η πολιτεία έχει χρέος να βοηθήσει τους τραυματίες, τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, έχουμε χρέος να αποδώσουμε ευθύνες και να κάνουμε τα πάντα για να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία. Δεν καταφέραμε να εξαλείψουμε τις παθογένειες που αναλάβαμε, αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας, για όλα αυτά θα δοθούν απαντήσεις στο επόμενο διάστημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ