ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερα ερωτήματα Τσαπανίδου σε Μητσοτάκη για Τέμπη: Η αλήθεια ύστατος χαιρετισμός στους νεκρούς μας

Τέσσερα ερωτήματα Τσαπανίδου σε Μητσοτάκη για Τέμπη: Η αλήθεια ύστατος χαιρετισμός στους νεκρούς μας
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει πως κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς και προαναγγέλλει νέες τραγωδίες EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε τέσσερα ερωτήματα γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει η Πόπη Τσαπανίδου.

Τα ερωτήματα έχουν ως εξής:

  • «Τι ακριβώς θα πήγαινε να εγκαινιάσει προεκλογικώς στη Θεσσαλονίκη την επόμενη του δυστυχήματος; Ένα κέντρο τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης με ανύπαρκτο σύστημα;
  • Ποιος και πώς διόρισε έναν άνθρωπο άπειρο και ακατάλληλο στη θέση του σταθμάρχη Λάρισας και πόσες ημέρες πριν το δυστύχημα είχε αναλάβει υπηρεσία;
  • Ποιος ο λόγος παραίτησης το 2022 του πρόεδρου της Επιτροπής που είναι αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο και ποια η απάντηση στα συνεχόμενα εξώδικα των εργαζόμενων;
  • Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη που απέδωσε στον κ. Καραμανλή την “αντικειμενική πολιτική ευθύνη” να μας απαντήσει αν αυτή θα διαρκέσει μέχρι τις εκλογές και μετά θα είναι κανονικά υποψήφιος».

Σε αυτό το πλαίσιο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει πως κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς και προαναγγέλλει νέες τραγωδίες.

«Η επιλογή όλων μας τώρα δεν μπορεί παρά να είναι μία: Όλα στο φως. Η προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να καταφύγουν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, χονδροειδείς απόπειρες συμψηφισμού και διαχρονικές δικαιολογίες προκαλεί σοβαρές ανησυχίες κι αλγεινή εντύπωση», σημειώνει η κυρία Τσαπανίδου.

Η ίδια επαναλαμβάνει ότι για όποιον πραγματικά σέβεται τις ζωές που χάθηκαν άδικα, τις οικογένειές τους, όλους όσοι αγωνιούν για το πώς και γιατί φτάσαμε στο πολύνεκρο δράμα, η αλήθεια είναι μονόδρομος.

«Σε κάθε περίπτωση να είναι όλοι βέβαιοι: Η αλήθεια είναι ο ύστατος χαιρετισμός στους νεκρούς μας», καταλήγει η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ