ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για την επούλωση των «πληγών» στα Τέμπη

Νέες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για την επούλωση των «πληγών» στα Τέμπη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει άμεσα αποζημιώσεις για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Θεσμικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την αλλαγή της εικόνας της κυβέρνησης από την τραγωδία στα Τέμπη, ξεκινά να ανακοινώνει μέσα στις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει πρωτοβουλίες που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα, να βοηθήσουν πραγματικά τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες.

Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να μην τρωθεί το γόητρο του επιτελικού κράτους από το δυστύχημα και για αυτό το λόγο αναλαμβάνει μια εμπροσθοβαρή προσπάθεια, η οποία θα απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης, αλλά θα συμβάλει και ουσιαστικά στην επούλωση των τραυμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει άμεσα αποφάσεις που σχετίζονται και με αποζημιώσεις για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στην τραγωδία και χάθηκαν άδικα από την ζωή, μέτρα ελέγχου και δικλίδες ασφαλείας για εργολάβους που έχουν την ευθύνη κατασκευής έργων στο σιδηροδρομικό δίκτυο και ελέγχους στη συνολική έρευνα με ορκωτούς λογιστές.

Η πρωτοβουλία του θα εμπεριέχει ένα πλέγμα λειτουργιών μέσα σε θεσμικό πλαίσιο δείχνοντας πως ο ίδιος παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις προκειμένου να εκδοθούν γρήγορα αποτελέσματα ως προς τα αίτια της τραγωδίας, αλλά και ως προς την ανάγκη να υπάρξουν ταχύτατα βελτιώσεις ώστε να μην θρηνήσουμε ξανά άλλα θύματα.

Στην ουσία, όλο αυτό το πλαίσιο ανοίγει τον δρόμο για νέα συζήτηση προς τις εκλογές με διαφορετικούς όμως όρους και προϋποθέσεις, ενώ με άλλα λόγια είναι ο νέος οδικός χάρτης της κυβέρνησης στο «ξέφωτο» από τη σκιά της τραγωδίας προς την προεκλογική περίοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ