ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιμακώνει τις επιθέσεις σε κυβερνητικά στελέχη η ΝΔ

Κλιμακώνει τις επιθέσεις σε κυβερνητικά στελέχη η ΝΔ
Κλιμακώνει την αντιπολιτευτική ρητορική της η ΝΔ-Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αποφασισμένοι να μην αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω δηλώνουν στη ΝΔ κλιμακώνοντας την αντιπολιτευτική τους ρητορική.

Χθες η Συγγρού είχε ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις δηλώσεις του για το κίνημα «Παραιτηθείτε». Σήμερα σειρά είχε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος με τη δήλωσή του πως το τίμημα για το Ελληνικό ήταν χαμηλό προκάλεσε την οργή της Συγγρού.

«Ο κ. Σπίρτζης "πονάει" για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό. Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους. Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους» τονίζεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να προχωρήσει ουσιαστικά στην αξιοποίηση του Ελληνικού και πως το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα εμπόδια, καθώς όπως υποστηρίζουν, τα κορυφαία στελέχη, όπως ο κ. Σπίρτζης που θα έχουν μια γενική εποπτεία, εκ της θέσεώς τους, διαφωνούν ιδεολογικά με την παραχώρηση.

Η Συγγρού παρακολουθεί τους "Παραιτηθείτε"

Στη ΝΔ παρακολουθούν πολύ στενά και τις διεργασίες για τη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα. Αν και επίσημα η αξιωματική αντιπολίτευση κρατά διακριτικά αποστάσεις από τους διοργανωτές, η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος στηρίζουν ενεργά αυτή την πρωτοβουλία με αναφορές στις προσωπικές τους σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως φαίνεται όμως, λίγα θα είναι τελικά τα στελέχη τα οποία και θα δώσουν το «παρών».

Ψηλά στην αντιπολιτευτική της ατζέντα η ΝΔ βάζει και τον αναπτυξιακό νόμο, κατηγορώντας την κυβέρνηση, πως την ώρα που η οικονομία έχει ανάγκη από επενδύσεις ύψους 100 δισ. η πρόβλεψη της κυβέρνησης δεν ξεπερνά τα 500 εκ ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με τη ΝΔ ο νόμος αυτός προωθεί την αδιαφάνεια δίνοντας υπερεξουσίες στον υπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάντως δώσει σαφείς οδηγίες στα στελέχη του να αρχίσουν να ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη που θα δοθεί στη Βουλή το φθινόπωρο για τα εργασιακά . Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος και για τα εργασιακά στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ