ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράπτη: Ακόμα και οι ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη για τα Τέμπη

Ράπτη: Ακόμα και οι ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη για τα Τέμπη
Η Ζωή Ράπτη, είπε ότι ο σταθμάρχης αναγνώρισε το ανθρώπινο λάθος, αλλά αναφέρθηκε και σε διαχρονική παθογένεια Intime/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Συνέντευξη παραχώρησε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας μεταξύ άλλων για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων.

Η Ζωή Ράπτη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, είπε ότι ο σταθμάρχης αναγνώρισε το ανθρώπινο λάθος, αλλά αναφέρθηκε και σε διαχρονική παθογένεια.

«’Εχουμε μιλήσει με 192 επιβαίνοντες και οκτώ έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους ειδικούς ψυχολόγους της γραμμής 10306 ενώ προβλέπεται δυνατότητα να έχουν υποστήριξη για όσο χρειάζεται.

Είναι μακρύς ο δρόμος για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε τέτοια τραγική στιγμή ειδικά για όσους έχασαν δικό τους άνθρωπο. Όλοι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν εκεί, πυροσβέστες και ειδικές δυνάμεις και οι ίδιοι οι ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη», είπε η Ζωή Ράπτη και περιέγραψε:

«Μια ψυχολόγος κατέρρευσε την πρώτη ημέρα δίπλα στου συγγενείς. Κι εμείς βιώσαμε τον πόνο από την πρώτη στιγμή. Δώσαμε πρακτικές συμβουλές όπως το να βρουν οι επιζώντες τα πράγματα τους ενώ άλλοι ρωτούσαν για τους συνεπιβάτες τους».

Στο υπουργείο Υγείας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα η υποστήριξη κι ελπίζω να μπορέσουμε κάπως να απαλύνουμε τον πόνο, είπε στη συνέχεια

Σχετικά με την Τριμελή επιτροπή και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά και τηνπαραίτηση του μέλους της Θανάση Ζηλιασκόπουλου και την άμεση αντικατάστασή του, η Ζωή Ράπτη απάντησε:

«’Επρεπε να συσταθεί επιτροπή χρησιμοποιώντας ειδικούς όπως ο καθηγητής Μεταφορών-Παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η κυβέρνηση τοποθέτησε ανθρώπους αναγνωρισμένου κύρους και όλα τα μέλη είναι αδέκαστα.»

Ο ίδιος ο κ. Ζηλιασκόπουλος παραιτήθηκε για να διευκολύνει τη διαδικασία διερεύνησης της επιτροπής και να μην θεωρηθεί ότι είναι ερευνών και ερευνώμενος, αφού διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2010.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ