ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Τέμπη: «Τελείως ψέμα πως ο σταθμάρχης τοποθετήθηκε με ρουσφέτι»

Γεωργιάδης για Τέμπη: «Τελείως ψέμα πως ο σταθμάρχης τοποθετήθηκε με ρουσφέτι»
Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι διερεύνησε ο ίδιος την καταγγελία ΑΠΕ ΜΠΕ (ΑΡΧΕΙΟ)

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Άδωνις Γεωργιάδης τις καταγγελίες πως η τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας έγινε με «ρουσφέτι».

«Αυτό που ακούστηκε και προκάλεσε την κοινή γνώμη, ότι ο σταθμάρχης αυτός ήταν ρουσφέτι κάποιου βουλευτού, είναι τελείως ψέμα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι η καταγγελία έχει ήδη διερευνηθεί από τον ίδιο.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η κινητικότητα στο δημόσιο γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία είναι δημόσια και ο καθένας μπορεί να τη δει.

«Η κινητικότητα άνοιξε και ζήτησε ο ΟΣΕ 18 θέσεις για σταθμάρχες. Έκαναν αίτηση δυο και το σύστημα αυτόματα, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, τους πήρε και εφόσον περάσαν αυτοί οι δύο από την αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή του ΟΣΕ, τους έκριναν κατάλληλους και τους πήγαν για εκπαίδευση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «δε χρειαζόταν να βάλει κάποιος ρουσφέτι γιατί το σύστημα τους ‘’ρουφάει’’ αυτόματα, εφόσον είναι μόνο δύο. Ρουσφέτι έπρεπε να βάλει εφόσον ήταν 18 οι θέσεις και 50 οι αιτήσεις».

Διέψευσε ακόμη πως ο σταθμάρχης πέρασε από 15νθήμερη εκπαίδευση λέγοντας πως «αυτά είναι ψέματα, και δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο σε μια εποχή τραγωδίας».

Ο υπουργός ανέφερε ότι τόσο ο σταθμάρχης Λάρισας, ο δεύτερος που συμμετείχε στην κινητικότητα αλλά και οι άλλοι 16 που προσελήφθησαν με μπλοκάκι, πέρασαν 7μηνη εκπαίδευση, πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις και πήραν τη διεθνή πιστοποίηση που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σχετικά με την τοποθέτηση του 59χρονου στη Λάρισα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αρχικά ήταν στην Καλαμπάκα σε σταθμό με πολύ μικρή κίνηση και πως στη Λάρισα «τον έχει βάλει με την υπογραφή του προφανώς ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΣΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ