ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: «Ομολογία ενοχής» Βορίδη για τη μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας

Ραγκούσης: «Ομολογία ενοχής» Βορίδη για τη μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας
"Το πελατειακό - επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αυτό που δυστυχώς βρίσκεται πίσω από την τραγωδία στα Τέμπη", υποστηρίζει ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

«Αυτό ακριβώς περιμέναμε», σημειώνει ο Γιάννης Ραγκούσης για τη χθεσινοβραδινή (Κυριακή) απάντηση της κυβέρνησης, μέσω του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, στην καταγγελία του για «παράνομη μετάταξη» του κατηγορούμενου σταθμάρχη Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ισχυρίζεται πως αποτελεί την πιο επίσημη ομολογία κυβερνητικής ενοχής, καθώς και την πιο έγκυρη επιβεβαίωση της διαπίστωσής του ότι «τελικά, το πελατειακό- επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αυτό που δυστυχώς βρίσκεται πίσω από την τραγωδία στα Τέμπη».

Ο βουλευτής Β’ Πειραιάς θέτει το ρητορικό ερώτημα τι προκύπτει από την αντιπαραβολή της χθεσινοβραδινής κυβερνητικής απάντησης, με το ΦΕΚ της μετάταξης του μοιραίου σταθμάρχη στον ΟΣΕ της Λάρισας.

«Η πλήρη γνώση και συνέργεια της κυβέρνησης στην προσπάθεια συγκάλυψης της παράνομης μετάταξης του μοιραίου σταθμάρχη. Πώς; Με την εκ των υστέρων εξαίρεση του ορίου ηλικίας, μέσα από την Υπουργική Απόφαση Καραμανλή, στις 30 Μαΐου 2022, (ΦΕΚ 2623). Τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, δηλαδή, που αναφέρει και επικαλείται στην απάντησή του ο κ.Βορίδης. Γιατί εκ των υστέρων; Διότι σύμφωνα με το ΦΕΚ της μετάταξης, άρα πριν από την Υπουργική Απόφαση Καραμανλή, στις 30 Μαΐου, είχαν ήδη συντελεστεί τα εξής:

  1. Στις 7 Απριλίου 2022, ο ΟΣΕ είχε ήδη θέσει το όριο ηλικίας των 48 ετών ως προϋπόθεση για μετάταξη σε θέση σταθμάρχη.
  2. Στις 13 Απριλίου 2022, ο σταθμάρχης είχε ήδη υποβάλει αίτηση, η οποία θα έπρεπε αμέσως να είχε απορριφθεί λόγω υπέρβασης στο όριο ηλικίας.
  3. Στις 17 Μαΐου 2022, με το έγγραφο προς την υπηρεσία του, καθώς και με το από 25 Μαΐου 2022 απαντητικό έγγραφο της υπηρεσίας του που ενέκρινε την μετάταξη, είχε ήδη ολοκληρωθεί παράνομα η προαπαιτούμενη διαδικασία».

Συνεπώς, κατά τον κ. Ραγκούση, μετά την απάντηση της κυβέρνησης μέσω του υπουργού Εσωτερικών δεν απέμειναν ερωτήματα σε κανέναν πολίτη, αφού, κατά τον ίδιο, τα στοιχεία, τα επίσημα έγγραφα, οι αδιαμφισβήτητες ημερομηνίες, η αλληλουχία των γεγονότων, καταδικάζουν απόλυτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Δυστυχώς, αν είχε τηρηθεί η νομιμότητα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν θα είχε μπορέσει να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση του σταθμάρχη Λάρισας και δεν θα βρισκόταν να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα τη μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου», καταλήγει ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το επίμαχο ΦΕΚ της μετάταξης:

Η χθεσινή ανάρτηση Ραγκούση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ