ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: «Νόμιμη η τοποθέτηση του σταθμάρχη» - Η απάντηση του υπ. Εσωτερικών σε Ραγκούση

Τέμπη: «Νόμιμη η τοποθέτηση του σταθμάρχη» - Η απάντηση του υπ. Εσωτερικών σε Ραγκούση
Τα όρια δεν αφορούν τους μετατασσόμενους υπαλλήλους, διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Διευκρινήσεις για την τοποθέτηση του σταθμάρχη Λάρισας που κατηγορείται για την τραγωδία στα Τέμπη στο σχετικό πόστο, δίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε ανκοίνωση του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Ραγκούση, που υποστήριξε ότι ήταν παράνομη.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο σταθμάρχης της Λάρισας «ήταν μετατασσόμενος και δεν είχε περιορισμό ορίου ηλικίας», καθώς τα όρια δεν αφορούν τους μετατασσόμενους υπαλλήλους σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση: ΦΕΚ 2623/Β/2022 για τον Εσωτερικό Κανονισμό του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο απαντώντας στην ανακοίνωση του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση περί «εξόφθαλμα παράνομης μετάταξης του σταθμάρχη» λόγω κωλύματος ηλικίας, «επειδή δήθεν ο ΟΣΕ απαιτούσε ρητώς κ εγγράφως υποψηφίους με όριο ηλικίας τα 48 έτη», ενώ καλούσε και την κυβέρνηση να απαντήσει «ποιος κυβερνητικός παράγοντας πίεσε και επέβαλε την παράνομη μετάταξη του μοιραίου Σταθμάρχη», διευκρινίζει ότι:

Οι υποψήφιοι για διορισμό στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος διέπονται από την σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3326/Β/2022) όπου καθορίζονται τα ειδικά όρια ηλικίας διορισμού προσωπικού.

Ο εν λόγω υπάλληλος ήταν μετατασσόμενος και δεν είχε περιορισμό ορίου ηλικίας.

Τα όρια ηλικίας δεν καταλαμβάνουν τους υπό μετάταξη υπαλλήλους σύμφωνα με το άρθρο 33 της Υπουργικής Απόφασης με ΦΕΚ 2623/Β/2022 που αφορά στον Εσωτερικό Κανονισμό του ΟΣΕ.

Τα λεγόμενα επιθυμητά προσόντα δεν αποτελούν νομικές προϋποθέσεις παρά μόνο επιθυμητές κατευθύνσεις που αναζητά ο Οργανισμός, τα οποία όμως προφανώς δεν τον κωλύουν από το να κάνει επιλογές, καθώς δεν αποτελούν τυπικές προϋποθέσεις είτε για πρόσληψη είτε για μετάταξη και οι οποίες ορίζονται μόνο από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι ο ΟΣΕ προκήρυξε συνολικά στον A΄ Κύκλο Κινητικότητας του 2022, 114 θέσεις. Από αυτές τις 114 θέσεις, καλύφθηκαν μόλις 8 θέσεις συνολικά. Από τις 114 θέσεις οι 18 αφορούσαν Σταθμάρχες, εκ των οποίων καλύφθηκαν οι δυο μόλις θέσεις.

Κλείνοντας την ανακοίνωση του το ΥΠΕΣ χαρακτηρίζει θλιβερό το γεγονός «σε ζητήματα τόσο ευαίσθητα και με τέτοιο έντονο συναισθηματικό και ηθικό φορτίο, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει τη στοιχειώδη πρόνοια τουλάχιστον να διαβάσει με επιμέλεια τη νομοθεσία, προτού κατακεραυνώσει την Κυβέρνηση για τις δήθεν παράνομες ενέργειές της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ