ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Αναβαθμίσαμε τον σιδηρόδρομο - Στρατηγική της ΝΔ η υποβάθμιση»

ΣΥΡΙΖΑ: «Αναβαθμίσαμε τον σιδηρόδρομο - Στρατηγική της ΝΔ η υποβάθμιση»
Στην Κουμουνδούρου φτάνουν πληροφορίες, πως δεν είναι μόνο η ΝΔ που «πέφτει» δημοσκοπικά, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν εκπλήσσονται από την κυβερνητική επιχείρηση συμψηφισμού των ευθυνών για όσα έγιναν και δεν έγιναν στο σιδηρόδρομο τα τελευταία χρόνια.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν ισχυρίζονται πως όλα ήταν καλώς καμωμένα κι επί ημερών τους στη διακυβέρνηση της χώρας.

Πέρα, όμως, από την υπενθύμιση πως οι ίδιοι έχουν κυβερνήσει μόλις τεσσεράμισι από τα σχεδόν 50 χρόνια της μεταπολίτευσης, επισημαίνουν την ποιοτική διαφορά της δικής τους στρατηγικής έναντι της αντίστοιχης της ΝΔ.

«Εμείς αναβαθμίσαμε τον υποβαθμισμένο σιδηρόδρομο, ο οποίος πριν αναλάβουμε είχε μόνο μία γραμμή για το Αθήνα- Θεσσαλονίκη κι αυτή μη ηλεκτροδοτούμενη, ολοκληρώσαμε τις σήραγγες, εργάζονταν δύο σταθμάρχες κι ένας κλειδούχος σε κάθε βάρδια, λειτουργούσαμε το κέντρο παρακολούθησης για την ασφάλεια των δρομολογίων και είχαμε ξεκολλήσει την τηλεδιοίκηση που θα ολοκληρωνόταν το 2020. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προχώρησε σχεδόν τίποτα, αφού στρατηγική της ήταν η υποβάθμιση από την οποία κάποιοι σίγουρα είχαν όφελος», σημειώνουν δηκτικώς στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, εν αναμονή σχετικών θεσμικών πρωτοβουλιών του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και των πρώτων δημοσκοπήσεων μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη βρίσκονται (και) στην Κουμουνδούρου προκειμένου να καθορίσουν και τα ντεσιμπέλ της κριτικής τους στην κυβέρνηση.

Κι αυτό γιατί φτάνουν και στα δικά τους αυτιά πληροφορίες, πως δεν είναι μόνο η ΝΔ που πέφτει, αλλά και οι ίδιοι.

Όπως κι αν έχει, πιστεύουν ότι ο πανικός Μητσοτάκη είναι έκδηλος και τον οδηγεί στην αναβολή των εκλογών για τα τέλη Μαΐου από τις αρχές Απριλίου που σχεδίαζε.

Σε σχέση, πάντως, με τις πρωτοβουλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες ημέρες, όπως εξηγούν στο CNN Greece συνεργάτες του, κι αυτό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί να δράσει όσο γίνονται ακόμα κηδείες θυμάτων και ταυτοποιήσεις.

Από την άλλη, στην αξιωματική αντιπολίτευση αξιοποιούν τη δεδομένη αυξημένη επιρροή τους στη νεολαία προκειμένου να αποτελέσουν εκείνοι τους καλύτερους υποδοχείς της αγανάκτησής της.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχιστούν ακτιβιστικές κινήσεις όπως αυτή στην οποία προχώρησε η πανεπιστημιακή τους παράταξη, το Δίκτυο Προοδευτικών- Αριστερών Φοιτητών, χθες Δευτέρα στο υπουργείο Μεταφορών.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, στέκονται και στα όσα είπαν στη Λάρισα στον τομεάρχη Διαφάνειας, Γιάννη Ραγκούση, εν ενεργεία σταθμάρχες κι άλλοι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, σύμφωνα με τα οποία κι ανάμεσα σε άλλα η τηλεδιοίκηση στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό λειτουργούσε μέχρι το καλοκαίρι του 2019, έχοντας πλήρη επόπτευση του σιδηροδρομικού δικτύου από το Δομοκό ως το Πλατύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ