ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη στάση Καραμανλή εκθείασε ο Λοβέρδος - «Πράξη πολιτικής ευθύνης η παραίτηση του»

Τη στάση Καραμανλή εκθείασε ο Λοβέρδος - «Πράξη πολιτικής ευθύνης η παραίτηση του»
«Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες, που μας πέφτει λόγος, η παραίτηση του υπουργού Μεταφορών, του κ. Καραμανλή, ήταν μια πράξη ευθύνης», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή για τη στάση του μετά το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, «έπλεξε» στη Βουλή, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες, που μας πέφτει λόγος, η παραίτηση του υπουργού Μεταφορών, του κ. Καραμανλή, ήταν μια πράξη ευθύνης», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συνέχισε:

«Στην Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, συνηθίζουν να λένε οι πολιτικοί ότι "έχω πολιτική ευθύνη", αλλά να μην παραιτούνται. Δεν συνειδητοποιούν και δεν συνειδητοποιείτε ότι οι πολιτικές ευθύνες είναι βαρύτερες από τις ποινικές. Είναι άλλης τάξης, βέβαια, αλλά είναι βαρύτερες. Και η παραίτηση είναι η απάντηση στην πολιτική ευθύνη».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο αν ένας πολιτικός πει ότι έχει πολιτική ευθύνη για κάτι, οφείλει να παραιτηθεί πάραυτα. «Η πράξη του αυτή, λοιπόν, ήταν πράξη ευθύνης», είπε για να προσθέσει ότι δεν είναι μόνο αυτός ο υπεύθυνος για ό,τι έχει συμβεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ