ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αίτημα διακοπής της συνεδρίασης για να πάνε οι βουλευτές στη συγκέντρωση

Βουλή: Αίτημα διακοπής της συνεδρίασης για να πάνε οι βουλευτές στη συγκέντρωση
Αίτημα διακοπής της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συμμετάσχουν οι βουλευτές στο συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη διατύπωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αίτημα διακοπής της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συμμετάσχουν οι βουλευτές στο συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη διατύπωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Την σχετική πρόταση υπέβαλλε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να διακόψει τις εργασίες της για μια ώρα ως ένδειξη συμμετοχής στο πένθος.

Με την πρόταση συμφώνησε το ΠΑΣΟΚ με την κοινοβουλευτική του εκπρόσωπο Νάντια Γιαννακοπούλου να αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πάντα μαζί με τα δίκαια αιτήματα και πως είναι πολύ σημαντικό για πολιτικούς και συμβολικούς λόγους η συμμετοχή της Βουλής.

«Μόλις έρχομαι από αυτές τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις. Ήδη ήμουν στα Προπύλαια, ενώ είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση στην Ομόνοια. Είναι πολύ μεγάλες οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις και θα μπορούσε να διακόψει η βουλή βεβαίως για κάποιο διάστημα ώστε και οι βουλευτές να βρεθούν εκεί. Εγώ πάντως ήδη πήγα και θα ξαναπάω. Απλώς μεταφέρω το κλίμα στη βουλή», ζήτησε από την πλευρά του κι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια.

Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές έδωσαν το πρώτο ραντεβού στα Προπύλαια και κρατώντας συνθήματα στα χέρια για την τραγωδία στα Τέμπη, ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας.

Διαδηλωτές έχουν κατακλείσει τους δρόμους από την πλατεία Κάνιγγος έως και το Σύνταγμα. Στα Προπύλαια σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση βρίσκονται περί τα 5.000 άτομα.

Από το συλλαλητήριο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε αυτή τη χώρα. Αυτό το σύνθημα αντηχεί σήμερα απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα, σε όλη τη χώρα.

Είναι μεγάλες, αισιόδοξες, μεγαλειώδεις οι απεργιακές συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια των εργατικών συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών κοινοτήτων, άλλων λαϊκών οργανώσεων, μαζικών οργανώσεων και φορέων του λαού μας. Συνεχίζουμε!».

Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Υπενθυμίζεται ότι ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν συνδικάτα και εργατικά κέντρα, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα προγραμματίστηκε για τις 12:30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ