ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για εξαγορά ENEL από ΔΕΗ: Κλείνουν δουλειές δισεκατομμυρίων την ώρα που η χώρα πενθεί

ΣΥΡΙΖΑ για εξαγορά ENEL από ΔΕΗ: Κλείνουν δουλειές δισεκατομμυρίων την ώρα που η χώρα πενθεί
Στην Κουμουνδούρου κατηγορούν τον Γιώργο Στάσση πως ενέκρινε την εξαγορά της εταιρείας στην οποία ο ίδιος ήταν CEO πριν αναλάβει τη ΔΕΗ INTIME NEWS

«Την ώρα που η χώρα πενθεί για την τραγωδία των Τεμπών, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Στάσσης κλείνουν άρον άρον δουλειές δισεκατομμυρίων ευρώ», υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την εξαγορά από τη ΔΕΗ έναντι 1,26 δισ. ευρώ της ENEL Ρουμανίας.

«Την ώρα που όλη η χώρα πενθεί για την τραγωδία των Τεμπών, κάποιοι όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά σπεύδουν άρον άρον να κλείσουν δουλειές δισεκατομμυρίων ευρώ, λίγο πριν τη λαϊκή ετυμηγορία που θα τους στείλει σπίτι τους», υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην Κουμουνδούρου κατηγορούν τον «εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΗ», τον ο κ. Στάσση, πως αφού μετέτρεψε την πάλαι ποτέ δημόσια επιχείρηση σε «λαγό» στην κούρσα της κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων, σήμερα Πέμπτη ενέκρινε την εξαγορά έναντι 1,26 δισ. ευρώ ευρώ της ENEL Ρουμανίας, της εταιρείας δηλαδή στην οποία ο ίδιος ήταν CEO πριν αναλάβει τη ΔΕΗ.

Κι αυτό, λένε στο ΣΥΡΙΖΑ, παρακάμπτοντας το αίτημά τους για άμεση ενημέρωση στη Βουλή, πριν οποιαδήποτε συμφωνία.

«Δεν γνωρίζουμε αν μετά τη βίλα- ανάκτορο στην Τζια σχεδιάζει να αγοράσει κι ολόκληρο το νησί, αλλά να είναι σίγουρος τόσο ο ίδιος όσο κι ο κ. Μητσοτάκης ότι θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ από το πλιάτσικο», καταλήγουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ