ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας «εξαφανίστηκε» από το κάδρο – Το σχέδιο για τον νέο ΟΣΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας «εξαφανίστηκε» από το κάδρο – Το σχέδιο για τον νέο ΟΣΕ
Από τον ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν πως υπάρχουν δημοσκοπήσεις που τους δείχνουν πρώτο κόμμα Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε τις τελευταίες ημέρες να μην βρεθεί μπροστά από τις κάμερες, αντιλαμβανόμενος ότι οι στιγμές που περνά η χώρα είναι κρίσιμες και η οργή των πολιτών εύλογη.

Γι’ αυτό και πέρα από τις επισκέψεις του στον τόπο του δυστυχήματος των Τεμπών, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δύο φορές, στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ και σε κηδείες θυμάτων στην Αταλάντη και στην Καρδίτσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κρατήθηκε μακριά από δηλώσεις που ενδεχομένως να πυροδοτούσαν ένα κύμα πολιτικής έντασης που δεν θα ταίριαζε με το κλίμα των ημερών.

Όλες αυτές τις ημέρες, ωστόσο, έχει επαφές και με ανθρώπους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις παθογένειες του ελληνικού σιδηροδρόμου προκειμένου να καταλήξει κι ίδιος σε κάποια συμπεράσματα, όχι μόνο για το τι πήγε στραβά αλλά και, κυρίως, για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Κουμουνδούρου καταρτίζεται ένα σχέδιο δράσης για τον «νέο ΟΣΕ» το οποίο αναμένεται να επικοινωνηθεί από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται προτάσεις που έγιναν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από ανθρώπους του πεδίου, με κύριο μέλημα οι υποδομές να παραμείνουν δημόσιες, μακριά από οποιαδήποτε σχεδιασμό για ΣΔΙΤ, αλλά και να ξαναγίνουν ασφαλείς, με προσλήψεις προσωπικού, ολοκλήρωση της τηλεδιοίκησης κι άμεση λογοδοσία.

Όσον αφορά τον εκλογικό ορίζοντα, στο ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμεναν τη χθεσινή (Πέμπτη) παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για να πειστούν ότι κάλπες δεν πρόκειται να στηθούν νωρίτερα από το Μάιο.

Διαρρέουν, μάλιστα, πως υπάρχουν δημοσκοπήσεις που τους δείχνουν πρώτο κόμμα, ενώ ακόμα και σε αυτές που είναι δεύτεροι το όνειρο της αυτοδυναμίας παραμένει όνειρο για τον κ. Μητσοτάκη ακόμα και ύστερα από δεύτερες εκλογές.

Στα θετικά, εξάλλου, αξιολογούν στην Κουμουνδούρου και το μονομέτωπο, στην ουσία, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ απέναντι στην κυβέρνηση και το ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν επιχειρεί συμψηφισμούς με τα έργα και τις ημέρες ΣΥΡΙΖΑ στο σιδηρόδρομο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ