ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας η Σοφία Νικολάου

Αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας η Σοφία Νικολάου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Εκτός εκλογικής μάχης τέθηκε η Σοφία Νικολάου, η οποία αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, οικειοθελώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος της γαλάζιας παράταξης αποφάσισε να μην κατέβει στις προσεχείς εκλογές, ωστόσο, όπως λένε πληροφορημένες πηγές, η ίδια δεν εγκαταλείπει την πολιτική σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις πληροφορίες ότι η Σοφία Νικολάου προοριζόταν για υποψήφια στην Εύβοια, η Νέα Δημοκρατία, μέσω διαρροής της διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε:

«Επειδή όσα λέει η κυρία Νικολαου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολαου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές».

Σοφία Νικολάου: «Η ηθική μου δεν μου το επιτρέπει»

Η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές. Η ίδια, σε ανάρτησή της, σημείωσε πως η ηθική της δεν της επιτρέπει να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όσο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα εις βάρος της.


Υπενθυμίζεται ότι η κα Σοφία Νικολάου ερευνάται για την υπόθεση απευθείας αναθέσεων ενόσω τελούσε επικεφαλής της γενικής γραμματείας αντεγκληματικής πολιτικής.

Στο μήνυμά της στα social media, η κ. Νικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου. Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια.

Όμως, σε αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση. Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου. Δυστυχώς σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει για να φτάσω μέχρι εδώ.

Όμως ο πόνος που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από προσωπικές βλέψεις και στρατηγικές και αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μία σωστή Ελλάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά αλλά και αγάπη για τον τόπο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Ευβοιώτες που με στήριξαν αυτούς τους μήνες. Τους έχω όλους στην καρδιά μου».

Η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται στην Οικονομική Εισαγγελία έρευνα για την υπόθεση των αναθέσεων της Σοφίας Νικολάου, για το διάστημα που τελούσε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ.

Η οικονομική εισαγγελία διερευνά την υπόθεση των αναθέσεων συμβάσεων που κατήρτισε η πρώην Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής πολιτικής για τις οποίες το προκαταρκτικό πόρισμα ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει σε βάθος, η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου κατόπιν εντολής του επικεφαλής της Οικονομικής εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες εισαγγελικές πηγές το θέμα που τέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας σχετικά με αγορά ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό από την κυρία Νικολάου, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς αφορά ζητήματα περιουσιακής κατάστασης και δηλώσεων πόθεν έσχες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ