ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας «χτυπά» τον Μητσοτάκη στο μαλακό κεντροδεξιό του υπογάστριο

Ο Τσίπρας «χτυπά» τον Μητσοτάκη στο μαλακό κεντροδεξιό του υπογάστριο
Για τις εκλογές στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως ακόμα κι ο Μάιος μπορεί να είναι νωρίς για τον πρωθυπουργό, αφού η λαϊκή κατακραυγή δεν λέει να κοπάσει ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / EUROKINISSΙ

O σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα προβλέπει να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο μαλακό του υπογάστριο, συμπληρώνοντας τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με κεντροδεξιούς πολιτικούς που τα τελευταία τέσσερα χρόνια του έχουν ασκήσει σκληρή κριτική.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι Βαγγέλης Αντώναρος, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Χρήστος Ζώης και Σάββας Τσιτουρίδης.

Την ίδια ώρα, πάντως, συνεχίζεται το πρέσιγκ, στο πλαίσιο της αμφίπλευρης διεύρυνσης, (και) στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Παράλληλα, συνέντευξη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA Channel, στην Ράνια Τζίμα και στον Γιάννη Πρετεντέρη, δίνει το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Θα είναι η πρώτη φορά μετά το δυστύχημα στα Τέμπη που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα κονταροχτυπηθεί για τα αίτια της τραγωδίας και τις πιθανές ευθύνες της δικής του διακυβέρνησης για την τραγωδία των 57 νεκρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικώς σχεδιαζόταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αλλά κρίθηκε από το επιτελείο του πως θα έχει μεγαλύτερη παρέμβαση μια τηλεοπτική συνέντευξη και, μάλιστα, σε σταθμό που δεν είναι φιλικός προς το κόμμα του.

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, στην Κουμουνδούρου πλέον θεωρούν πως ακόμα κι ο Μάιος μπορεί να είναι νωρίς για τον κ. Μητσοτάκη, αφού η λαϊκή κατακραυγή δεν λέει να κοπάσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να εξαντλήσει τα συνταγματικά περιθώρια και να δούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας κάλπες να στήνονται τον Αύγουστο!

«Δεν θα υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία ήττας αν οι εκλογές γίνουν κυριολεκτικώς στο τέλος της τετραετίας. Το ξέρει κι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ότι ούτε το καλοκαίρι θα μπορέσει να διαφύγει της οργής του λαού, ιδίως της νεολαίας. Αν το επιχειρήσει, θα είναι μόνο για να κλείσει προσωπικές και πολιτικές του εκκρεμότητες και, κυρίως, στο εσωτερικό της ΝΔ όπου η επόμενη ημέρα δεν θα τον βρει αρχηγό», σημειώνουν κομματικές πηγές.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου προετοιμάζουν επίθεση φιλίας στους αναποφάσιστους, που μετά τα Τέμπη «απειλούν» να αλλάξουν εκ του συστάδην το πολιτικό σκηνικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ