ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Ο νους μας θα πρέπει να είναι στους 57 νεκρούς των Τεμπών

Βαρουφάκης: Ο νους μας θα πρέπει να είναι στους 57 νεκρούς των Τεμπών
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

«Ο νους μας, τόσο ο προσωπικός όσο και ο συλλογικός, θα πρέπει να είναι στους 57 νεκρούς των Τεμπών»: στη δήλωση αυτή προχώρησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μετά από την επίθεση που δέχτηκε έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο ίδιος είπε πως δεν θα επιτρέψει ο τραυματισμός του να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστούν τα φώτα της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς.

«Πρόκειται για μια ασύλληπτη τραγωδία αλλά και μια μοναδική ευκαιρία» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι τα νέα παιδιά που διαδηλώνουν σε ολόκληρη τη χώρα είναι αποφασισμένα να απορρίψουν την «Ελλάδα της διαφθοράς, της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της αναξιοκρατίας, της ολογαρχίας, της ιδιωτικομανίας, του κρατισμού».

«Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω» εξήγησε παράλληλα ο ίδιος, και κατέληξε λέγοντας:

«Κλείνω επιστρέφοντας στην ιστορική μας ευθύνη αυτής της στιγμής: Να τιμήσουμε τους 57 νεκρούς μας. Και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά εκεί έξω να οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα που τους αξίζει».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στην εφημερίδα «Τα Νέα»

«Ο νους μας, τόσο ο προσωπικός όσο και ο συλλογικός, πρέπει να είναι στους 57 νεκρούς των Τεμπών. Πρόκειται όχι μόνο για ασύλληπτη τραγωδία αλλά και για μοναδική ευκαιρία.

Τα νέα παιδιά που διαδηλώνουν σε ολόκληρη τη χώρα είναι αποφασισμένα να απορρίψουν την Ελλάδα της διαφθοράς, της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της αναξιοκρατίας, της ολιγαρχίας, της ιδιωτικομανίας, του κρατισμού. Ξέρουν ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Αυτόν τον συνδυασμό θρήνου και ελπίδας δεν επιτρέπεται να τον επισκιάσει, να τον συγκαλύψει, κανένα δευτερεύον θέμα.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, δεν θα επιτρέψω ο τραυματισμός μου να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς μας και από την ελπίδα που μας χαρίζει το νεανικό κίνημα των ημερών για ένα καλύτερο αύριο.

Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Σήμερα, θα καταθέσω στον ανακριτή. Κατόπιν θα περιμένω να μιλήσει η Δικαιοσύνη, οπότε και θα τοποθετηθώ. Αντίθετα με τον κ. Θεοδωρικάκο, και παρόλο που (αντίθετα με τον κ. Υπουργό) είδα ποιος με τραυμάτισε, δεν θα υποκαταστήσω τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, τους δικαστές και τους ενόρκους.

Κλείνω επιστρέφοντας στην ιστορική μας ευθύνη αυτής της στιγμής: Να τιμήσουμε τους 57 νεκρούς μας. Και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά εκεί έξω να οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα που τους αξίζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ