ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυστύχημα στα Τέμπη: Την Τετάρτη η ενημέρωση Γεραπετρίτη στη Βουλή

Δυστύχημα στα Τέμπη: Την Τετάρτη η ενημέρωση Γεραπετρίτη στη Βουλή
Την Επιτροπή θα ενημερώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Την Τετάρτη (15/3) το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Την Επιτροπή θα ενημερώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει την πλειοψηφία για υπαναχώρηση από την αρχικά, ομόφωνη, απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με ακρόαση νυν και πρώην υπουργών.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων διατυπώθηκε εκ μέρους της ΝΔ η πρόταση να κληθεί ο αρμόδιος υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, ενώ, όπως είπε, «δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου».

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, κομβικό πρόσωπο στην τραγική υπόθεση είναι ο τέως υπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ κλήση θα πρέπει να απευθυνθεί και στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη που υπέγραψε την αρχική σύμβαση το 2014. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε να κληθούν όλοι οι υπουργοί Μεταφορών από την περίοδο του Δημήτρη Ρέππα.

Να κληθούν όλοι όσοι χρειάζεται για να δοθούν απαντήσεις ζήτησε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Να σημειωθεί ότι, δεν ελήφθη απόφαση για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για παραπομπή στις καλένδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ