ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει στη Βουλή η συζήτηση για τα Τέμπη - Συνεδριάζει η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Ανοίγει στη Βουλή η συζήτηση για τα Τέμπη - Συνεδριάζει η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι η συζήτηση, δεν θα είναι και η τελευταία EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ανοίγει στη Βουλή η συζήτηση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων με τον Κώστα Τασούλα να χαρακτηρίζει την ενημέρωση του Γιώργου Γεραπετρίτη, την προσεχή Τετάρτη, ως μια «πρώτη εμπλοκή» του Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι η συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η οποία γίνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, δεν θα είναι και η τελευταία.

Με τη φράση αυτή, ο κ. Τασούλας άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η οποία μπήκε στον πάγο καθώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος για τα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν προς ακρόαση. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε στείλει από την Παρασκευή σχετικό αίτημα τόσο στον Πρόεδρο της Βουλής, όσο και στους αρχηγούς των κομμάτων αλλά και στον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργο Βλάχο.

Σε ότι αφορά πάντως, στη μεθαυριανή συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και την ενδεχόμενη παρουσία των κ.κ. Καραμανλή και Σπίρτζη, σχολίασε πως δεν είναι μέλη της Επιτροπής, ωστόσο, μπορούν να συμμετέχουν αντικαθιστώντας συναδέλφους τους.

Για το θέμα της κλήσης του Κώστα Καραμανλή ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της ΝΔ, θεωρώ ότι στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που θα γίνει μία εκτεταμένη συζήτηση και ο ίδιος πρέπει να προσέλθει και να καταθέσει την δική του άποψη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ