ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη εμφάνιση Βαρουφάκη μετά την επίθεση - «Μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία»

Πρώτη εμφάνιση Βαρουφάκη μετά την επίθεση - «Μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία»
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 «Εγώ ευτυχώς αναρρώνω, σε αντίθεση με τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος τόσο στο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε όσο και στην τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ευχαρίστησε αρχικά το ιατρικό το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι οποίοι τον περιέθαλψαν «κάνοντας θαύματα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, «κληρονόμησε» μια σπασμένη μύτη σε 6 σημεία ενώ υπογράμμισε ότι «εγώ ευτυχώς αναρρώνω, σε αντίθεση με τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών», εξηγώντας ότι δεν θέλει να εστιάσει στην προσωπική του περιπέτεια και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το μείζον ζήτημα των Τεμπών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», υποσχόμενος ότι θα τοποθετηθεί μετά από την έκδοση του σχετικού πορίσματος.

«Τους ακολούθησα έξω για να μιλήσουμε»

Σχετικά με το περιστατικό του ξυλοδαρμού του, ανέφερε ότι μια ομάδα 6-7 ατόμων μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν με μεγάλη παρέα πολιτικών του φίλων και του επιτέθηκε φραστικά. Προκειμένου να αποφευχθεί μια σύρραξη μέσα στο κατάστημα, τους ακολούθησε έξω για να μιλήσουν και τότε εκείνοι άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές ενώ του καταλόγιζαν ότι ψήφισε μνημόνια.

Για τη σύλληψη του 17χρονου είπε ότι ο ρόλος του ήταν εκείνος του τσιλιαδόρου ενώ ο αρχηγός της ομάδας ήταν ένας άλλος νέος ηλικίας 25-27 ετών.

Τέλος ανέφερε ότι κατόπιν πιέσεων από την γυναίκα του, Δανάη, θα αναγκαστεί να δεχθεί την αστυνομική συνοδεία που έχει δικαίωμα αν και δεν του είναι ούτε εύκολο, ούτε αρεστό.

«Να δώσουμε την ευκαιρία να οραματιστούν μια άλλη Ελλάδα»

Αναφερόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία», διευκρινίζοντας ότι χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν σε όλη την χώρα, χωρίς καμιά κομματική καθοδήγηση και θα πρέπει «εμείς οι πολιτικοί να τους δώσουμε την ευκαιρία να οραματιστούν μια άλλη Ελλάδα».

Εξήγησε ότι το σπάσιμο του ΟΣΕ σε 2 κομμάτια, με τον τρόπο που έγινε από το 2010 και μετά, είναι εν πολλοίς υπεύθυνο για τα όσα ακολούθησαν καθώς η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν το μόνο δυστύχημα που έγινε σε αυτή την περίοδο.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η μαρτυρία του για τη συνομιλία που είχε το 2015 με τον κ. Κόστελο ο οποίος εκπροσωπούσε την τρόικα και στον οποίο όταν παρουσίασε τα σχέδια τους για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Έλαβε την απάντηση ότι η τρόικα είχε ήδη αποφασίσει ότι τα τρένα θα πάνε στην κρατική ιταλική εταιρεία, όπως αντίστοιχα τα περιφερειακά αεροδρόμια στους Γερμανούς και το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ