ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση κατά Βαρουφάκη: Συνελήφθη ένας 17χρονος - Βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό

Επίθεση κατά Βαρουφάκη: Συνελήφθη ένας 17χρονος - Βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό
Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση ενός ακόμη ατόμου, που συμμετείχε στην επίθεση ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Στη σύλληψη ενός 17χρονου, ο οποίος εμπλέκεται στον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησε η αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος είναι γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει προσαχθεί αρκετές φορές στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο 17χρονος ήταν αυτός που βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό του Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση ενός ακόμη ατόμου, που συμμετείχε στην επίθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια.


Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.


Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

To tweet Βαρουφάκη

Με ένα tweet σχολίασε την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης, ευχαριστώντας το προσωπικό του «Ευαγγελισμού» και όσους του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση αλλά και καταδεικνύοντας ως υπεύθυνους «μπράβους της νύχτας», που, όπως έγραψε, «επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης έγραψε:

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Twitter λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια.

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο Twitter.

Να σημειωθεί ότι, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 περικυκλώθηκε από περίπου 20-30 άτομα και ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κάταγμα ρινικής χώρας, όπου και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ του προτάθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο αλλά αρνήθηκε και έφυγε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ