ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα βαθιά του Κυπριακού η συζήτηση Τσίπρα - Χριστοδουλίδη

Στα βαθιά του Κυπριακού η συζήτηση Τσίπρα - Χριστοδουλίδη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κι ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συζήτησαν τα διπλωματικά εργαλεία που πρέπει να αξιοποιηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στα βαθιά του Κυπριακού ζητήματος κινήθηκε η συζήτηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Νίκο Χριστοδουλίδη το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κι ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συζήτησαν τα διπλωματικά εργαλεία που πρέπει να αξιοποιηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, αφού πρόθεση και του κ. Χριστοδουλίδη είναι να μην «παγώσουν» οι συνομιλίες με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε τη διάθεσή του να στηρίξει τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος διαθέτει άλλωστε και νωπή λαϊκή εντολή.

Οι δύο άνδρες, πάντως, συμφώνησαν πως οι συνομιλίες θα πρέπει να επανεκκινήσουν από το «κεκτημένο» του Κρανς Μοντανά, του 2017, δηλαδή από την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, κι ο διπλωματικός του σύμβουλος Βαγγέλης Καλπαδάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ