ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη πραγματοποιεί ο Ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης, Ρέιντερς, στην Ελλάδα

Επίσκεψη πραγματοποιεί ο Ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης, Ρέιντερς, στην Ελλάδα
Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς (AP Photo/Francisco Seco, Pool)

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα σήμερα και αύριο, 16 και 17 Μαρτίου, προκειμένου να συζητήσει τα πορίσματα της έκθεσης για το κράτος δικαίου το 2022 και άλλα θέματα που σχετίζονται με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο κ. Ρέιντερς θα συναντήσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, καθώς και τους αντιπροέδρους της Βουλής, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο των επαφών του σήμερα, ο Ευρωπαίος επίτροπος θα συναντηθεί, επίσης, με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, ο κ. Ρέιντερς θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται για το κράτος δικαίου, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ανθρωπιστική βοήθεια. Τέλος, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό και με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ