ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βορίδη - Ζαχαριάδη για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Κόντρα Βορίδη - Ζαχαριάδη για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης IN TIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης πυροδότησε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, αρχές Μαρτίου και οι καταγγελίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

«Υπήρξαν καταγγελίες για διαφορετική ώρα κατάθεσης των θεμάτων, ενώ δεν φωτοτυπήθηκαν σωστά τα θέματα, με αποτέλεσμα 17 από τις 100 απαντήσεις, να εκληφθούν ως σωστές», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και επιτέθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών που έχει τη βασική ευθύνη για τη διοργάνωση της διαδικασίας.

«Όχι μόνο δεν ξέρω, αλλά δεν πρέπει να ξέρω σεβόμενος την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ», αντέτεινε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι «εγκαίρως είχε προειδοποιήσει για προεκλογικού χαρακτήρα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ», και να σχολιάζει ότι «το ψηφιακό κράτος, η Ελλάδα 2.0, δεν μπορεί να βγάλει ούτε φωτοτυπίες».

Για μικροπολιτική τον κατηγόρησε ο Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να καλέσει, όπως έχει δικαίωμα, τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για απαντήσεις, εγκαλεί την κυβέρνηση για ένα διαγωνισμό, για τον οποίο το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπαινίχθηκε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαπνέεται από μια αντίληψη χειραγώγησης των Ανεξάρτητων Αρχών, κάτι που - όπως είπε- φανερώνει την αντίληψη που έχει συνολικά για το κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ